Ik heb mijn ds al een tijdje, en sinds kort heb ik ook een 3ds. Een van de leukste spellen die ik op de ds heb gespeeld is Professor Layton. Deze spellen zijn echt geweldig. Lees hier waar het over gaat en wat ik er van vind.

Ik weet niet eens meer hoe ik het heb bedacht om deze spellen te gaan spelen. Ik denk dat ik reclame heb gezien op tv en toen enthousiast werd en dacht: ‘Dit ga ik een keer proberen!’ En ik ben verslaafd. Professor Layton gaat voornamelijk over Hershel Layton, een archeoloog die als passie heeft het oplossen van raadsels. Zijn hulpje, Luke Triton, is er echter van overtuigd dat Layton een detective is, omdat hij goed is in het oplossen van grotere mysteries. En mysteries zijn het sowieso.

Het eerste spel van Professor Layton heet Professor Layton and the Curious Village. Het gaat over een dorpje waarvan de baron is overleden. Hij laat al zijn bezit na aan degene die het raadsel van het dorp oplost en de Golden Apple vindt. Niemand weet wat the Golden Apple is, maar veel mensen hebben geprobeerd het op te lossen, zonder resultaat. De mensen in het dorp zijn heel erg gesteld op het oplossen van puzzels en dat is wat Layton en Luke veel doen om zo het mysterie op te lossen.

Professor Layton and the Curious Village

Het tweede spel heet Professor Layton and the Diabolical Box of in het Nederlands Professor Layton en de Doos van Pandora. De doos van Pandora is een doos die degene vermoord die de doos open maakt. Andrew Schrader, een goede vriend van Layton, is gebrand om er achter te komen wat deze doos is, maar overlijdt zelf wanneer hij de doos open heeft gemaakt. Professor Layton en Luke gaan op zoek naar de oorsprong van deze kist om er zelf achter te komen wat er met deze doos aan de hand is. Zo komen ze op de Molentary Express, de trein naar Folsense. Weer zijn er heel veel puzzels die je kan oplossen.

Professor Layton and the Diabolical Box

Het derde spel heet Professor Layton and the Unwound Future. In het eerste stuk is er een grote machine van Allen Stahngun. De premier, Bill Hawks, verdwijnt wanneer de tijdmachine ontploft. Ook anderen verdwijnen tijdens deze catastrofe, onder andere Allen Stahngun zelf. Een week later krijgt Luke een brief waarin staat dat de schrijver Luke zelf is, maar dan tien jaar later. Luke en Hershel gaan samen op onderzoek uit. Is er een verband tussen de twee? Natuurlijk zijn er weer genoeg puzzels om op te lossen en mysteries die worden onderzocht.

Professor Layton and the Unwound Future

Van al deze spellen vind ik de verhalen echt geweldig. De verhaallijnen zijn steeds super origineel en bij sommige verhalen kreeg ik echt tranen in mijn ogen. Het is zo geweldig bedacht. Ook vind ik de meeste puzzels heel leuk. Je krijgt punten per puzzel en zo kan je zo veel mogelijk punten halen. Wanneer je de puzzel fout doet dan krijg je de poging er na minder punten. Het is dus zaak dat je alle puzzels zo snel mogelijk goed doet. Ook zijn er hintcoins te verdienen die je kan gebruiken om hints mee te krijgen.

De stemmen worden in elk spel door dezelfde personen ingesproken. Deze stemmen zijn voor mij ook een belangrijk deel van het spel. Ik houd er van om de kleine filmpjes te kijken die tussendoor komen. De artstyle is echt heel mooi en gezellig en leuk om naar te kijken. Echter vind ik de Nederlandse stemmen verschrikkelijk, dus ik ben er op gebrand om alle spellen in het Engels te krijgen. Deze eerste drie spellen heb ik al uitgespeeld en de vierde ben ik nu aan het spelen. Professor Layton and the Spectre’s Call. Daarna wil ik ook nog de rest vinden. Ik vind deze spellen gewoon geweldig en ik wil ze allemaal!