P4220365

De eerste achttien jaar van mijn leven heb ik bij mijn ouders gewoond in een klein dorpje in de provincie Groningen. Ik heb met veel plezier op het platteland gewoond, maar iets minder dan drie jaar geleden ben ik toch naar de stad (Nijmegen) verhuisd. Dit heb ik vooral voor mijn studie gedaan, maar toch zijn er voordelen aan het wonen in de stad. Maar natuurlijk vind ik het ook leuk wat er allemaal op het platteland gebeurd. In deze blog vertel ik jullie dus waarom ik graag op het platteland woon. Volgende week zal ik jullie iets vertellen over hoe het is om in de stad te wonen.

Rust. Dat is toch wel het allerfijnste aan wonen op het platteland. Er komen niet zo veel auto’s voorbij. Er lopen (bijna geen) dronken mensen over straat. Het is fijn om eens niet al die mensen om je heen te hebben. ’s Nachts hoor je niet allemaal geluiden op straat van auto’s of ambulances die midden in de nacht uitrukken. Het is gewoon goed voor je rust om op het platteland te zijn.

Nog iets anders waar ik zou van houd op het platteland zijn de dieren. Natuurlijk zijn er ook dieren in de stad, honden, katten, cavia’s, maar in de stad hebben ze niet wat wij achter het huis hebben lopen. Schapen, paarden, koeien, lammetjes. Die schattige kleine lammetjes die sprongetjes maken, omdat het mijn hart doet smelten en er spontaan hartjes in mijn ogen komen. Ze zijn zo lief.

P4220366

Op het platteland wonen is ook goed voor je conditie! Alles is op het platteland iets verder weg dan in de stad. Dit is natuurlijk wel een nadeel, maar het zorgt er ook voor dat je verder moet fietsen om bij alle voorzieningen te komen. En al dat fietsen is natuurlijk goed voor je conditie. Het is gezond en het is fijn om buiten te zijn.

Voor mij is het ook fijn om op het platteland te zijn, omdat ik me er thuis voel. Of ik nou in Limburg of in Friesland ben, het is een beetje thuiskomen om al het land te zien. De koeien in het weiland en de tractoren die voorbij rijden. Ik ben er natuurlijk ook mee opgegroeid. Veel van mijn vrienden wonen in Groningen. Mijn ouders wonen er nog steeds. De rest van mijn familie woont hier. Op het platteland komen is voor mij ook toch een beetje thuiskomen.