Gebouw wandelen

Op het moment ben ik op een punt in mijn leven waarop ik veel moet uitrusten. Als je gewend bent om veel te doen voor school, werk en in het huishouden kan het erg lastig zijn om die rust ook echt te nemen. Er zijn verschillende manieren om uit te rusten en die dingen kunnen erg verschillend zijn voor verschillende mensen. Ik ga jullie vertellen over 10 van de dingen die ik leuk vind om te doen wanneer ik moet uitrusten. Ze staan in willekeurige volgorde. Het verschilt natuurlijk per persoon en per moment wat het beste is.

  • Wandelen

Wandelen is erg fijn. Het is rustgevend om in de natuur te zijn. Wandelen doe ik nog niet zo lang, omdat ik het altijd ’tijdverspilling’ vond. Dat is het natuurlijk niet, maar het voelt altijd zo langzaam. En dat is nou juist hetgene wat wandelen zo fijn maakt. Het HOEFT niet snel. Bovendien vind ik het superleuk om mijn camera mee te nemen en te letten op de mooie dingen. Genieten van hoe mooi de natuur is en dat dan vast leggen. Dat vind ik leuk.

  • Warme chocolademelk of koffie drinken in een cafeetje

Hmmm. Warme chocolademelk. Het is lekker en fijn om ergens rustig in een cafeetje iets lekkers te drinken. Gezellig met iemand waar je lekker mee kan praten. Heerlijk. Je hoeft je even geen zorgen te maken om wat je allemaal nog moet doen, want het is jij… en je rust! In een café hoef je niet eens zelf voor je drinken te zorgen. Je hoeft alleen maar te bestellen en in no-time staat er een lekkere kop koffie of warme chocolademelk voor je klaar. Heerlijk toch?

  • Lezen

Even in een andere wereld duiken, dat is fijn aan lezen. Op die manier ben je even ergens anders en hoef je dus niet aan je eigen problemen en zorgen te denken. Bovendien is het heel rustgevend. Lekker op de bank met een kop thee of een kop koffie. Dekentje over. Heerlijk.

  • Schrijven

In plaats van dat je de werelden induikt door te lezen, kan je ook de wereld zelf maken! Door te schrijven kan je je eigen wereld scheppen. Je ideale wereld, waarin je graag zou willen leven. Of je kan een verhaal schrijven waarmee je juist je eigen leven overdenkt. Je problemen juist van je afschrijven, zodat je er wellicht op een andere manier tegenaan kijkt. Het kan heel fijn zijn om over je leven te vertellen, zelfs wanneer het maar is om het op te schrijven in een verhaal of een dagboek.

  • Tekenen of kleuren

Kleuren! Kleuren is heel in op het moment. Overal komen kleurboeken voor volwassenen op de markt. Honderden verschillende soorten kleurboeken en kleurpotloden. Logisch is het ook, want kleuren is heel rustgevend. Even niks om over na te denken behalve welk kleurtje je welk vakje maakt. En daarbij ook nog creatief bezig zijn met kleurpotloden en papier. Ik vind het geweldig. En het is ook nog super leuk als er een mooi eindresultaat is.

Kleuren

  • Een bad nemen

Ik heb een hele tijd zo veel zin gehad in een bad nemen. Een bad nemen is, net zoals wandelen, iets waar ik mezelf geen tijd voor gun. Het duurt zo lang. Het is zo improductief. Maar toch is een bad nemen geweldig om een beetje tot rust te komen. Vooral als je een lekker geurtje in je bad doet. Gewoon even genieten van het warme water en de geur. Laatst heb ik me er maar overheen gezet en heb ik een bad genomen. Ik kwam er helemaal relaxed weer uit. Dat ga ik zeker vaker doen!

  • Spelletjes spelen

Bordspellen spelen is echt geweldig om tot rust te komen. Je broertje verslaan in een potje schaken, je vriend verslaan met poker of met de hele familie Monopoly spelen. Het is rustgevend, gezellig en je bent ook nog eens sociaal met de mensen om je heen. Wie wil dat nou niet!

  • Films kijken

Films! Natuurlijk films of series kijken. Er zijn zo veel verschillende soorten films dat er altijd wel iets is wat je leuk vindt. Een lekkere bak chips er bij. Een dekentje over. Tegen iemand aan liggen en lekker kijken. Wat is er nou rustgevender dan dat!

  • Gamen

Of het nou spelletjes zijn die je op je telefoon of tablet speelt of een computerspel op de computer met veel grafische snufjes en coole gadgets, het kan heel fijn zijn om te gamen, wanneer je rust nodig hebt. Ik doe dit zelf veel, omdat ik houd van fantasiewerelden. Werelden die net iets anders zijn dan die waar ik in leef. Net zoals leven, schrijven en films kijken ben je even ergens anders en ben je dus even niet bezig met je eigen zorgen. Ook kan het heel gezellig zijn met vrienden of mensen die je ontmoet op het internet. Ik ga er vaak even tussenuit door een game in te duiken. Dat vind ik gewoon heel fijn.

  • Gewoon even helemaal NIETS doen

Wat is er nou rustgevender dan even helemaal NIETS doen. Gewoon ergens zitten op een bankje, op een stoel, of op de bank en even nadenken over je leven, over hoe je je voelt, of gewoon simpelweg even nergens aan denken. Niets doen is de beste manier om uit te rusten en jezelf meer energie te geven. Rust is de beste manier, dus maak er gebruik van!