Het is weer donderdag en weer tijd voor een Podcasting Thursday. Een keer in de zoveel tijd vertel ik over een podcast waar ik naar luister. Dit om jullie te motiveren om hier ook naar te luisteren. De podcast van deze week is: Write Now met Sarah Werner.

Sarah Werner spreekt in haar podcast over schrijven. En dit is heel breed. Ze vertelt over haar eigen ervaringen in de boekenwereld. Ze heeft het over technieken en tips voor het vak zelf, maar ze heeft het ook over de dingen waar je tegenaan kan lopen, het combineren van schrijven en werken en ze vertelt over de andere dingen die er bij komen kijken, zoals het uitgeven van je eigen boek of het schrijven van een begeleidende brief naar een uitgever.

Ik vind het zelf echt super motiverend om naar deze podcast te luisteren. Sarah is echt heel goed in het motiveren van mensen om ook echt te gaan schrijven. Sarah lijkt wat op mij, waardoor ze niet alleen er voor zorgt dat ik me in haar herken, maar dat ze ook precies die dingen zegt die ik nodig heb om gemotiveerd te raken of gemotiveerd te worden.

Daarnaast brengt de podcast ook heel veel inspiratie met zich mee. Ik luister vaak naar podcasts in de auto en ik krijg tijdens de rit al vele ideeën over verhalen en storylines. In de Write Now podcast spreekt ze ook met andere schrijvers en andere mensen in de boekenwereld wat ook weer een verschillende kijk geeft op het vak en de wereld.

En natuurlijk leert deze podcast mij een heleboel over schrijven. De technieken, tips om beter te schrijven, tips voor het vormgeven van verhalen en boeken, tips over het publiceren van je eigen verhalen en tips over hoe je meer volgers kan kijken die jouw verhalen willen lezen.

En dat leer ik niet alleen van Sarah Werner zelf, maar ook van andere schrijvers waar Sarah mee praat. Sarah heeft namelijk vaak gasten die ze interviewt. Meestal heeft ze zulke leuke gesprekken met deze mensen dat ik helemaal enthousiast wordt. Het luisteren naar deze mensen zorgt ervoor dat ik veel verschillende verhalen hoor. En ik kom natuurlijk weer andere schrijvers tegen die misschien interessant zijn om te volgen.

Bovendien heeft Sarah ook een facebook groep gemaakt waar allerlei schrijvers in kunnen om te praten over schrijven, boeken en het publiceren van verhalen. Dat maakt de podcast ook weer een community-ding en dat vind ik echt super cool. Ik stelde laatst een vraag in de groep en er waren allerlei mensen die reageerden met interessante stellingen en ze waren echt heel behulpzaam. Echt heel fijn.

En Sarah is ook gewoon een heel leuk mens. Ze is lief, enthousiast en naar ik gehoord en gezien heb is ze altijd bereid om mensen te helpen. Nu krijgt ze waarschijnlijk zo veel mails dat ze niet elke vraag meer kan beantwoorden, maar in het begin beantwoorde ze ook vaak vragen van luisteraars. En ze heeft laatst een webinar gedaan om mensen te leren zelf een podcast te maken, in voorbereiding voor een cursus die ze aanbiedt. Ze is zo enthousiast om mensen te helpen en dat kan ik erg waarderen.

Kortom motiveert deze podcast mij om te schrijven, geeft het mij inspiratie en hoor ik veel meer over schrijven en de wereld van schrijven dan ik anders te weten zou komen. Het is een geweldige podcast, dus als je geïnteresseerd bent in schrijven of je wil er meer over leren op een fijne manier, dan moet je zeker naar deze podcast gaan luisteren.