Het is vrijdag, dus ook weer tijd voor een nieuwe Friday Five, een rubriek die geleid wordt door Joost van NerdyGeekyFanboy! Het jaar is nog niet zo lang bezig en dat betekent dat we allemaal doelen kunnen stellen en plannen kunnen maken voor 2021. En een onderdeel daarvan zijn de series die we dit jaar willen kijken! Ik heb hier wel een lijstje voor, dus veel leesplezier.

Titans

Titans is een serie op Netflix die gaat over de DC helden Titans. Het zijn nog jonge mensen die zichzelf proberen te vinden op deze wereld, maar tegelijkertijd proberen ze het kwaad te verslaan. Ik heb nog niet veel DC films en series gezien, maar deze vind ik erg interessant en vermakelijk. Ik ben nu aan het begin van seizoen 2.

Avatar: The Legend of Korra

Na vorig jaar Avatar: The Legend of Aang gezien te hebben wilde ik meer. En natuurlijk moest ik verder door de Legend of Korra te gaan zien. In deze serie, die 70 jaar na de eerste serie afspeelt, is er eenheid tussen alle stuurders. De niet-stuurders voelen zich onderdrukt. Ontketent er een nieuwe oorlog? Ik heb geen idee, want ik ben nog niet zo ver. Ben wel heel benieuwd naar de rest. Ik sta echt nog aan het begin, dus er zijn nog veel afleveringen te zien.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy is ook een hele coole serie, al is het een heel andere serie. Het is een serie waarin over de hele wereld op een bepaald moment een aantal baby’s worden geboren. Ze worden allemaal op hetzelfde moment geboren en al deze baby’s hebben een ding gemeen: al hun moeders waren niet zwanger voordat ze begonnen met bevallen. Een aantal van deze baby’s, ondertussen volwassen geworden, zijn opgegroeid bij een rijke man genaamd Reginald Hargreeves. Hij gebruikt hun superkrachten om van hen superhelden te maken. Het verhaal zit vol actie en spanning. Het is heel interessant en ik ben benieuwd naar wat er komen gaat.

Once Upon A Time

Once Upon A Time is ook een hele coole serie. In deze serie worden alle sprookjesfiguren verplaatst naar onze wereld. Zonder krachten en zonder hun herinneringen. Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje en haar prins, wordt gered en naar onze wereld gestuurd als baby om de vloek ongedaan te maken en de sprookjesfiguren te redden. Ondanks dat het klinkt als een sprookje is het een heel stoer verhaal met soms best herkenbare problemen (liefde, familie, ruzie, etc. etc.). Leuke serie. Ik ben nu aan het begin van seizoen twee en in 2021 ga ik zeker verder kijken.

Sword Art Online

Nog zo’n coole serie die ik nog steeds op mijn to-watch lijstje heb staan. Ik heb de eerste paar afleveringen gezien en deze serie ga ik zeker bingewatchen in 2021. De anime gaat over een spel, Sword Art Online, waarin mensen opgesloten zitten. Het is een virtual reality spel die werkt met een machine, maar de maker heeft het systeem zo gemaakt dat je dood gaat in de echte wereld als je dood gaat in het spel. En je kan niet los komen van de machine. Erg spannend en interessant idee. Ik wil zeker weten hoe dit gaat aflopen (en het spel ziet er ook gewoon heel cool uit).

En dat was mijn Friday Five van deze week. Wil je nu meer coole series vinden om te kijken of er achter komen wat anderen kijken, kijk dan ook op de volgende blogs. Deze bloggers doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)