Het nieuwe jaar is weer begonnen en ik begin dit jaar weer gewoon met mijn sport tracker. In deze rubriek vertel ik jullie hoe ik het de afgelopen maand met sporten heb gedaan. Het gaat er om wat ik heb gedaan en hoe het voelde?

Sporten

Het ging deze maand zeker goed met sporten. Ik heb redelijk vaak hardgelopen, een paar zware weken daargelaten. Hardlopen was erg leuk en ik heb er van genoten, ondanks de kou. Ik ben langzaam over de vier kilometer per keer hardlopen heen gekomen en het voelde niet te zwaar of te veel. Helaas houdt de regen met soms nog een beetje tegen om naar buiten te gaan, waardoor ik toch vaker thuis blijf dan ik zelf zou willen. Ik hoop in de volgende maand dus wat vaker schijt te hebben aan het weer en gewoon te gaan.

Hardlopen

Deze maand heb ik ook twee keer gezwommen. Dat was echt super lekker en super fijn. Ik zwem via het universitair sportcentrum, waar ik me kan inschrijven op uren waarin ik wil zwemmen. Dat is erg handig, onder andere omdat ik niet hoef te betalen en gewoon door kan lopen naar binnen. Wat ik wel jammer vind is dat het vaak erg druk is en mensen zwemmen in een groot bad zonder lijnen, dus iedereen zwemt een beetje door elkaar heen. Dat is wel lastig, omdat je dan steeds mensen aan het ontwijken bent. Toch vind ik het nog steeds leuk om te doen, dus ik blijf het zeker doen in de volgende maand.

Zwemmen

En ik heb deze maand ook weer geboulderd! Ik heb jullie in deze blog al verteld over boulderen. Het is een soort klimmen waarbij je met één bepaalde kleur omhoog gaan en dus zo snel mogelijk bij het einde moet komen. Ik heb er dit keer op gelet dat ik niet te veel van mezelf vroeg, want de vorige keer heb ik nog bijna een week spierpijn gehad. Dat is zeker gelukt, want de spierpijn duurde maar een paar dagen. Ik vond het echt heel leuk en ik ga dit zeker nog een keer doen!

Boulderen

Dat was het sporten dat ik deze maand heb gedaan. Ik ben best tevreden en hoewel ik graag nog wat vaker wil hardlopen wil ik voor de rest zeker nog zo door gaan. Wat hebben jullie gesport deze maand? Ik hoor het graag.