Een tijd geleden ben ik met mijn vriend naar de boekenfestijnwinkel geweest in Zeist. Ik wist eerst helemaal niet van het bestaan van deze winkel, maar mijn vriend wees mij er op. Het was een geweldig avontuur en in deze blog ga ik jullie iets over deze winkel en over de boeken vertellen die ik heb meegenomen.

De winkel in Zeist is geopend ergens eind 2017 (waarschijnlijk in Oktober) in het oude V&D pand. Het is echt een geweldig groot pand en er zijn dus ook echt super veel boeken. Toen ik eerst binnen kwam viel het me wat tegen. Totdat ik er achter kwam dat de hele onderverdieping ook nog vol stond met boeken. De boeken die er liggen zijn, net als de boeken van het boekenfestijn dat in verschillende steden langs komt, super goedkoop. Ze zijn ook op dezelfde manier aangeboden, behalve dat het een stuk rustiger is en dat de winkel langer open blijft. Ik weet niet hoe lang ze nog open blijven, maar ik hoop nog wel even, want als ik weer wat geld heb wil ik er zeker nog een keer langs gaan.

Ze hebben in Zeist allemaal verschillende boeken. Net als bij het ‘gewone’ boekenfestijn zijn er allerlei verschillende genres, zoals romans, literaire romans, kinderboeken, boeken over muziek, theater en allerlei hobby’s en weet ik veel wat nog meer. Natuurlijk hebben ze ook een hele rij aan Young Adult boeken en ik vond het echt geweldig om overal langs te struinen. Het was heel rustig, al ging ik ook op een erg regenachtige dag, en dat is fijn, omdat ik dan niet om iemand heen hoef om bepaalde boeken te kunnen bekijken.

En dan nu de boeken die ik heb gekocht. Ik nam meer boeken mee naar huis dan ik had verwacht, dus het was zeker een aardige buit. Enkele van de boeken heb ik al gelezen, anderen nog niet.

Het eerste boek dat ik heb gekocht is Het Victoriaanse Huis geschreven door John Boyne. Het is een boek dat door de kaft en de stijl wat meer historisch lijkt, zeker niet op een spookverhaal. Toch blijkt het uiteindelijk een spookverhaal te zijn. Het gaat over een vrouw die gaat werken als gouvernante. Aangekomen op het landgoed komt ze er echter achter dat er alleen maar twee kinderen zijn. Geen volwassenen. Misschien had ik wel wat langer nagedacht om hem te kopen als ik had geweten dat de Engelse versie This House Is Haunted (oftewel, dit huis spookt) heet. Toch vond ik het een leuk en interessant boek.

Het tweede boek dat ik kocht heet The Subtle Art of Not Giving a Fuck geschreven door Mark Manson. Mijn vriend heeft me dit boek gegeven, omdat het een boek is dat perfect voor mij is, iemand die zich overal druk om maakt en nooit eens rustig kan zitten zonder stress en paniek over alles wat er wel of niet gebeurt. Ik heb dit boek nog niet gelezen. Het is non-fictie en dat lees ik niet zo heel vaak, maar ik ben wel heel benieuwd of ik er iets aan heb.

Het derde boek dat ik kocht heb ik, net als het eerste boek, gekocht in de winkel zonder er eerder van te hebben gehoord. Het boek gaat over iemand die dromen heeft over iemand uit het verleden. Volgens mij is het een soort heen en weer schakeling tussen stukken uit 1575 en het heden. Het lijkt me heel interessant. Ik begin steeds meer geïnteresseerd te raken in historische romans en ik ben zeker benieuwd of het wat is.

Het vierde boek dat ik kocht is een tijdje een hele hype geweest. Eleanor & Park, geschreven door Rainbow Rowell, is een boek over twee buitenbeentjes die een relatie krijgen. Ik weet er verder niet heel veel van, maar hij was redelijk goedkoop en door alle hype ben ik toch wel benieuwd hoe het gaat. Ik heb ook nog twee andere boeken van haar gelezen (Fangirl en Carry On) die ik echt super tof vond, dus ik ben heel benieuwd of deze net zo goed is.

Saffierblauw, geschreven door Kerstin Gier, is het vijfde boek. Ik heb dit boek al gelezen, al een hele tijd geleden, maar omdat ik het derde boek wel heb en de eerste en de tweede niet heb ik deze maar gekocht. Het is een boek met veel tijdreizen er in. Ook weer een beetje met historie en ook veel avontuur en actie. Ik vond het destijds een heel goed boek. Nu moet ik alleen de eerste nog kopen…

De Jasmijnzussen van Corina Bomann is het zesde en laatste boek dat ik kocht. Dit boek heb ik ook gekocht door de historie er in. Het gaat over een vrouw die bij haar overgrootmoeder komt als ze het moeilijk heeft. De overgrootmoeder begint dan te vertellen over haar leven. Ze heeft het over Saigon, Berlijn en Parijs en hoe zij een nieuwe start maakte. Ik denk dat dit een heel interessant boek is, omdat je twee hele verschillende generaties bij elkaar ziet en hoe ze van elkaar kunnen leren. Ik ben heel benieuwd naar wat ik ga vinden van dit boek. Het lijkt veelbelovend in ieder geval.

Dit waren de boeken die ik gekocht heb bij het Boekenfestijn in Zeist! Het is een leuke winkel en als je er bent moet je er zeker gaan kijken. Heb jij een van deze boeken gelezen? En wat vind jij van deze boeken?