Zoals jullie misschien wel weten houd ik erg veel van hardlopen. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, te kunnen genieten van de natuur en mijn energie te gebruiken voor iets wat ik leuk vind.

Voor het hardlopen gebruik ik een app op mijn telefoon: Endomondo. Het is niet alleen een app, maar ook een website voor sport. Het is vooral een mogelijkheid om je trainingen te kunnen bijhouden. Of het nou hardlopen, mountainbiken of krachttraining is, je kan het allemaal bijhouden. De app kan je ook vertellen hoe lang je hebt getraind en hoeveel calorieën je hebt verbruikt, al is dat laatste natuurlijk een benadering.

Endomondo app

Wat ik ook fijn vind aan de app en de website is dat je een hardloopschema kan maken. Voor het schema moet je aangeven wat je doel is en wat je conditie nu is en dan maakt de website een schema voor je. Je kan zelf de dagen aangeven waarop je wilt hardlopen en je kan zeggen hoe lang het schema moet duren.

Ik vind zo een schema onder andere fijn, omdat het een beetje richting geeft aan de trainingen. In het begin deed ik maar wat en dit zorgde er onder andere voor dat ik veel te snel begon. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als ik zonder blessures wil blijven.

Screenshot_2016-07-13-19-48-58

Ook vind ik de app leuk, omdat het een soort van sociaal medium is. Je kan je vrienden toevoegen, ze aanmoedigen en samen uitdagingen aangaan. Er zijn challenges waar je aan mee kan doen en daar zijn zelfs prijzen mee te winnen.

Als laatste is het ook fijn om een overzicht te hebben van je trainingen. Zo heb je persoonlijke records die je kan bijhouden én verbeteren en je kan zien hoeveel calorieën je hebt verbrand in een bepaalde periode. Ik vind het ook grappig om te zien hoe veel ik eigenlijk heb gedaan sinds ik begonnen ben. Er zitten bepaalde grapjes in, bijvoorbeeld hoeveel rondjes ik om de wereld heb gelopen en hoe veel burgers ik heb verbrand.

Endomondo

Al met al is het een hele leuke app, sommige van deze functies zitten achter een muur van een premium account, maar dat is helemaal niet duur (onder de €10) en wanneer je het veel gebruikt is dit zeker de moeite waard!