Terwijl ik dit schrijf begin ik een beetje hysterisch te worden. Een beetje in paniek te raken. Het is juli en dat betekent voor mij: CampNaNoWriMo. NaNoWriMo (oftewel National Novel Writing Month) is een evenement dat plaatsvindt in november. Het is de maand waarin heel veel mensen, jong en oud, waar ook ter wereld voornamelijk schrijven. Het evenement gaat om het doel om 50.000 woorden te schrijven in één maand.

Camp NaNoWriMo participant 2016

En omdat één maand natuurlijk niet genoeg is, is ook CampNaNoWriMo bedacht. Dit is bijna hetzelfde, behalve dat het plaatsvindt in april en juli en je zelf je doel mag kiezen. Wil je 10.000 woorden schrijven? Geen probleem! Wil je proberen 100.000 woorden te schrijven? Ook geen probleem. Je mag het helemaal zelf kiezen. Geweldig toch?

En weet je wat? Ik ga mee doen! Ik zit al een tijdje te dubben over dat ik eigenlijk weer aan een project wil beginnen. Dat ik weer echt een lang verhaal wil schrijven, vooral zodat ik beter er in kan worden. Ik wil heel graag ooit een boek uitbrengen, maar dan moet ik natuurlijk wel een beetje schrijverskwaliteiten in me hebben. En hoe krijg je die nou beter dan door te schrijven. Challenge accepted!

Maar waarom ben je dan zo in paniek Rianne? Nou…. ik heb geen idee waar ik over ga schrijven. Ik heb wel een aantal ideeën, maar er wil nog niet echt een plot omheen komen in mijn hoofd. Er zijn wel een aantal dingen, maar het klinkt allemaal zo meh. Het voelt niet als MIJN verhaal. Nog niet in ieder geval. Dus nu zit ik naar een leeg scherm te kijken, op zoek naar het lampje boven mijn hoofd dat zorgt voor het meest geweldige idee. Het wil nog niet echt komen.

CampNaNoWriMo post

Wat ik ook van plan ben deze maand is om elke dag een foto te maken die gaat over het project. Mijn wordcount, mezelf, schrijvend op mijn laptop of in een notitieboekje, dat wat ervoor zorgt dat ik afgeleid raak. En wat zou het dan leuk zijn als ik een mooi filmpje kan maken van al deze foto’s en dat ik dat filmpje dan daarna hier plaats. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken, maar ik vind het in ieder geval een leuk idee.

Nu ga ik weer verder met het zoeken naar inspiratie. Als je ook meedoet met CampNaNoWriMo: Veel succes! Ik heb er in ieder geval zin in!