Ik ben een hele tijd op zoek geweest naar een bezigheid waarbij ik lekker kan ontspannen en niet te veel hoef na te denken. Maar het moest wel weer zo belangrijk zijn om me te concentreren dat ik niet te veel aan mijn dagelijks leven hoefde na te denken. Een hobby om te ontspannen en even weg te zijn van mijn zorgen. En een tijdje geleden heb ik een van de dingen gevonden die dat voor mij doen. Schilderen! Maar dan op nummer.

Het begon toen ik in een lui moment een app op mijn telefoon installeerde waarbij je ook kon schilderen op nummer. Het waren gigantisch mooie afbeeldingen die je echt vakje voor vakje kon inkleuren. Dit was nog wel makkelijk, omdat je alleen maar op het vakje hoefde te klikken en hij kleurde al helemaal in, maar daardoor dacht ik wel, hé, misschien is dat wel leuk om zelf te proberen.

Dus ik kocht via Bol.com een doos met een schilderen op nummer schilderij. Ik kon niet wachten om te beginnen, maar ik wachtte op het goede moment. Dat had ik niet hoeven doen, want er zouden nog veel meer momenten komen dat ik kon schilderen. Ik moest lachen toen er op de doos stond dat je moet proberen binnen 3 maanden klaar te zijn, omdat de verf anders zou opdrogen. Ik ben ondertussen denk ik al bijna een jaar bezig en hij is nog steeds niet af. Oeps.

Maar het is echt super leuk! Het lukt me niet altijd om er tijd voor te nemen, vooral nu ik in mijn eigen appartement woon en het wat lastig vind om hem elke keer weer uit de doos te halen. Maar als het eenmaal lukt, dan lukt het echt goed om te ontspannen. Het is inderdaad makkelijk om mijn gedachten er mee te verzetten. Al moet ik wel zeggen dat de vakjes soms zo verschrikkelijk klein zijn. Soms dan is eigenlijk de kwast al te klein om het vakje te schilderen. Of het vakje is zelfs zo klein dat het nummertje niet in het vakje past en dan moet je gaan zoeken naar lijntjes naar andere vakjes om te kijken welk nummer je nodig hebt.

Het is ook heel cool om het schilderij te zien ontwikkelen. In het begin was het al cool om de boom rechts groener en groener te zien worden. Hoe het beekje zijn vorm krijgt en je ook werkelijk er diepte in gaat zien. En dan ben ik stiekem wel een beetje trots.

Er zijn wel wat beren op de weg verschenen. Zo heb ik in het begin een keer mijn kwast op het midden van het schilderij laten vallen, waardoor er een hele tijd een verkeerde kleur in het midden zat. Daarnaast ben ik een keer vergeten om een potje dicht te doen, waardoor dat potje helemaal was opgedroogd. Zonde natuurlijk, maar toen heb ik Ravensburger gemaild en ik heb eigenlijk meteen gratis een nieuw potje gekregen. Wat een service is dat!

De schilderijen waar je uit kan kiezen zijn echt zo verschillend. Je hebt dieren, uitzichten en wat meer huiselijkere omgevingen, zoals het schilderij wat ik aan het maken ben. Het komt met bijna alles wat je nodig hebt. Het schilderij zelf, een extra plaat waar alle nummertjes op staan, voor het geval je nog even iets moet checken, en natuurlijk de kwastjes en de verf. Het enige wat ik er bij heb gedaan zijn van die lange satéprikkers om de verf mee te roeren en een krant om hem op te leggen wanneer ik aan het schilderen ben, zodat ik niet per ongeluk een tafel vies maak.

Het is echt zo leuk en fijn, dus ik raad het zeker iedereen aan. En met de service van Ravensburger zit het ook goed, dus dan zou ik ook een van hen aanraden (al zijn er vast andere goede merken). Als je twijfelt dan zal ik het dus zeker doen. Het is zeker het geld waard.