Het is weer vrijdag, dus ook tijd voor een nieuwe Friday Five! De Friday Five is een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is erg leuk, want het gaat over boeken die iedereen moet hebben. Boeken die iedereen op de plank moet hebben staan. Welke boeken ik belangrijk vind en welke boeken ik vind dat iedereen moet lezen lees je in deze blog!

Het Verhaal van de Dienstmaagd – Margaret Atwood

Het Verhaal van de Dienstmaagd is een boek waar veel over gesproken is. Het gaat over een futuristische wereld waarin de stand van de vrouwen weer heel erg is veranderd. De vrouwen zijn ondergeschikt aan de mannen, maar ook zijn er speciale standen voor de vrouwen, zoals de (in feite) slavinnen die het huishouden doen en slavinnen die de kinderen dragen voor de vrouwen des huizes. Het is een boek dat goed laat zien hoe de wereld weer de verkeerde kant op kan gaan en daarom is het volgens mij belangrijk dat iedereen dit boek op de plank moet hebben staan.

Het Leven uit een Dag – A.F.Th. van der Heijden

Het Leven uit een Dag is echt een heel interessant boek. Het gaat over een wereld waarin iedereen maar één dag leeft. Deze dag is wel langer, maar dat betekent nog steeds dat je alles maar één keer meemaakt. Je gaat maar één keer naar school, je hebt maar één keer ontbijt, één keer lunch, je zoent maar één keer en je ziet maar één keer de zonsondergang. Ik denk dat dit een belangrijk boek is voor iedereen om te lezen, omdat het je laat inzien hoe belangrijk het is om te genieten van elk moment.

Leerschool – Tara Westover

Dit is nog zo’n boek waarvan ik denk dat iedereen die op de plank moet hebben staan. Het is een boek dat gaat over het leven van Tara Westover. Ze komt uit een sterk afgesloten mormoons gezin waar er niet wordt onderwezen. De vader heeft last van paranoia, waardoor er veel lastige dingen gebeuren. Daarnaast zijn er ook problemen met de familieleden. Het boek vertelt over Tara, hoe ze opgroeit, hoe ze van de wereld leert en hoe ze er achter komt hoe haar beeld van de wereld is verdraaid door haar opvoeding. Het is een heel indrukwekkend boek en ik denk dat het een goed boek is om te lezen over hoe mensen beïnvloed kunnen worden en hoe anders sommige mensen kunnen zijn opgevoed.

De Edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Dit is dan weer een heeeeel ander boek. Dit boek is zeker geen fictie en meer een self-help boek. Het gaat over hoe je een leuk leven kan hebben. Het gaat over keuzes maken, daar voor gaan en ook keuzes maken over waar je niet voor wil gaan. Ik denk dat dit boek veel mensen kan helpen met een leuker leven hebben en beter nadenken over waar ze wel en niet hun energie in willen steken.

A Christmas Carol – Charles Dickens

A Christmas Carol is een kerstig boek en aangezien de Kerst er aan komt is dit een boek dat zeker in dit lijstje voor mag komen. Dit is een boek dat goed laat zien hoe belangrijk het is om goed te zijn voor de mensen om je heen. Om het kerstgevoel naar boven te halen en bij andere mensen ook het kerstgevoel naar binnen te brengen.

Dit was mijn Friday Five van deze week. Welke belangrijke boeken heb jij in je boekenkast staan? En wil je meer boeken weten die je moet kopen om in je boekenkast te zetten? Lees dan ook de blogs van de volgende mensen. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)