Het is weer vrijdag, dus het is weer tijd voor een Friday Five. De Friday Five is een rubriek dat wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het is bijna Kerst, dus het is tijd voor een kerstig thema: Boeken om te lezen tijdens Kerst. Dit thema is bedacht door Merel van Books, Beers and Beyond.

Lezen op een van de beide kerstdagen is nog best wel lastig. Het is vaak een drukke periode, maar dat betekent alleen maar dat we er voor moeten zorgen dat we tijd nemen om meer te gaan lezen. En wat is er nou leuker dan met Kerst een kerstig boek lezen. Ik kom de laatste tijd heel veel interessante boeken tegen die een kerstthema hebben. Dus hier komt mijn lijstje.

On the Other Side van Carrie Hope Fletcher is voor mij een heel goed kerstboek geweest. Het gaat over familie en liefde. Het is heel cosy en schattig, maar daarnaast houdt het je ook bezig. Er zitten genoeg verschillende emoties in om je wakker te houden, maar nog steeds is het ergens romantisch. En naast dit boek is er ook een kerstboek, namelijk Winter’s Snow.

Harry Potter is echt hét typische kerstboek. Het is een serie die veel mensen lezen in de kerstvakantie. Voornamelijk de eerste boeken dan, die nog relatief vrolijk en happy zijn. Deze boeken gaan ook vaak het hele jaar door, dus Kerst is bijna elk jaar een ding op Hogwarts.

Een ander boek dat veel mensen lezen tijdens de Kerst is The Lion, the Witch and the Wardrobe van C.S. Lewis. Dit is een boek dat zich afspeelt in Narnia, het fictieve land beschreven door C.S. Lewis. Dit boek is extra kerstig, omdat het zich afspeelt in een tijd waarin de White Witch, oftewel de sneeuwheks, probeert Narnia over te nemen. Het is een boek dat denk ik zeer geschikt is voor Kerst (en laten we maar niet beginnen over de parallellen met het Christendom), en veel mensen kijken ook de film rond Kerst.

A Christmas Carol is nog een stuk populairder rond Kerst. Dit is namelijk een heel typisch kerstverhaal dat bijna iedereen wel kent, denk ik. Het gaat natuurlijk over Scrooge die leert van de Geest van voorbije Kerstmis, Geest van huidig Kerstmis en de Geest van toekomstig Kerstmis. Het is echt een super kerstig verhaal die ik zeker nog een keer moet lezen. Misschien dit jaar weer?

10 Blind Dates van Ashley Elston is een boek die op mijn lijstje staat om te gáán lezen. Dit boek gaat over Sophie. Ze is in het begin heel blij, omdat haar ouders weg zijn en ze dus ongestoord samen kan zijn met haar vriendje. Maar haar vriendje wil liever bij haar weg zijn, dus Sophie vlucht naar haar familie om daar Kerst te vieren. Maar haar familie hebben plannen voor haar. Ze zetten namelijk allemaal blind dates op om Sophie op te vrolijken en om haar af te leiden en misschien ook wel om haar over haar ex(?)-vriendje heen te laten komen. Ik vind het een erg interessant boek en als het mij lukt wil ik deze zeker lezen voor Kerst.

Dit waren mijn boeken voor deze Friday Five. Ik wil iedereen een fijne Kerst wensen. En wil je nog meer kerstige boeken? Lees dan de blogs van de mensen hieronder, want zij doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)