Dit weekend is de 24 in 48 Readathon! Een leesmarathon waarin je probeert 24 uur te lezen in een tijdsbestek van 48 uur. Het is een hele opgave en eerlijk gezegd is dit mij ook nog nooit gelukt. But the odds are in my favor voor dit weekend. Ik ben bij mijn vriend thuis. Ik heb geen afspraken. Het wordt geweldig! In deze blog zal ik kort vertellen welke boeken ik zal gaan lezen. Maarrrr, als je geen zin hebt om deze blog te lezen en liever een filmpje kijkt, dan kun je ook naar het onderstaande filmpje kijken!

1. House of Hades – Rick Riordan
Dit boek is onderdeel van de Heroes of Olympus serie. Het gaat over een groep halfgoden die het op moeten gaan nemen tegen Gaea. Het is spannend, avontuurlijk en met alle Griekse en Romeinse goden echt geweldig. Ik houd van de boeken van Rick Riordan. Ik ben fan van de Grieken en de Romeinen en ik ben ook nog aardig verliefd geweest op Percy Jackson. Dit boek is fijn om te lezen, dus ik heb er heel erg veel zin in om dit boek te lezen tijdens de marathon.

2. De Maangodin – Elizabeth Hand
De Maangodin is een boek waar ik nog nooit van gehoord had. Ik heb het boek een tijdje geleden gevonden bij een soort tweedehands boekwinkel. Ik vond de flaptekst wel interessant. Het schijnt te gaan over een universiteit waar nogal wat duistere dingen aan de hand zijn. Er is een sekte die de Maangodin willen laten herrijzen? Heksen, rituelen. Ik weet niet wat ik van dit boek moet denken, maar ik ben heel benieuwd.

3. Prisoner of Azkaban – J.K. Rowling
Wie kent de Harry Potter serie niet? Wie heeft er nog nooit van gehoord? Je moet denk ik wel erg ver van de bewoonde wereld wonen wil je niet van deze serie hebben gehoord. Ik vind het heerlijk om deze boeken te lezen. Ze zijn bekend en daardoor luchtig en rustig. Je weet wat je kan verwachten en daardoor vlieg je door het boek heen. Ik wil graag deze serie weer herlezen en daardoor staat dus ook dit boek op mijn lijstje.

4. Beautiful Chaos – Gami Karcia en Margaret Stohl
Ik ben een tijdje geleden begonnen aan deze serie. Toen de eerste film uitkwam vond ik het heel interessant, maar het werd tegelijkertijd ook heel erg gehyped, waardoor ik er toch een beetje tegenop zag. Ik heb nu de eerste paar boeken van deze serie gelezen en ik ben nu aangekomen bij Beautiful Chaos. Ik vind de boeken interessant. Het is avontuurlijk, spannend en er zit wat fijne romantiek in. Toch vind ik het niet altijd even leuk, dus ik denk niet dat het mijn lievelingsserie zal gaan worden. Maar het is toch wel fijn voor een marathon denk ik. Ook ga ik luisteren naar dit boek met een luisterboek app, dus ik kan ook ‘lezen’ wanneer ik de afwas aan het doen ben of wanneer ik aan het wandelen ben.

Dit zijn de boeken die ik wil gaan lezen tijdens de marathon. Welke boeken wil jij gaan lezen?

House of Hades
De Maangodin
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Beautiful Chaos