Sport sport sport sport sport. Ik word soms super enthousiast van het idee om meer te gaan sporten. Het idee van elke dag sporten lijkt me super leuk… maar er komt niks van. Ik heb gesport de afgelopen twee maanden, maar er zaten ook veel ups en downs in. Daarom heb ik besloten om de maanden februari en maart samen te pakken. Dan is er toch iets meer om over te vertellen.

Eigenlijk heb ik de afgelopen twee maanden alleen maar hardgelopen. Dat komt vooral omdat het aardig druk was, dus dan is het toch iets makkelijker om gewoon te gaan hardlopen. Even snel weg en dan ben ik ook snel weer terug. Gaan zwemmen of naar de sportschool gaan is dan toch al weer een hele rit en dan neemt het al snel veel tijd in. Hardlopen ging ook niet geweldig. Deels door de kou en deels door de drukke periode. In februari heb ik vooral minder gelopen, omdat het erg koud was. Daarom heb ik ook een paar keer overgeslagen. Ik vond het toch echt te koud buiten. Brrr.

Op deze foto waaide het zo hard dat ik bijna van de weg waaide. En het was kooooud! Ik ben echt hele tijd bezig geweest met weer opwarmen.

In maart heb ik iets meer hardgelopen. Het was weer een stuk warmer, dus dan is het ook wel lekker om weer buiten te zijn. Mijn idee om ooit mee te doen aan de Alpe d’HuZes heeft me ook gemotiveerd om weer meer te gaan hardlopen. Het lijkt me super om een keer hardlopend de Alpe d’Huez op te gaan om daarmee geld op te halen voor KWF Kanker Bestrijding. De meeste mensen kennen dit evenement van het fietsen, maar ik kan eigenlijk helemaal niet fietsen. Daarom lijkt het me goed om mee te doen met hardlopen. Hier moet ik nog hard voor trainen. De Alpe d’Huzes is een berg in de Franse Alpen. Ik heb ooit gelezen dat het een afstand van veertien kilometer is, maar dan bergopwaarts. Volgens de website van de Alpe d’Huzes is het vergelijkbaar met een halve marathon op vlakke grond.

Ik zit er aan te denken om meer te gaan hardlopen per week. Mijn trainingsschema voor de 10 kilometer is bijna afgelopen en ik wil bij het volgende schema omhoog gaan naar 11 kilometer (niet zo veel, maar zo kom ik wel vooruit. Toch?) en naar 4 dagen per week. Ik ga even kijken naar hoe dat schema er uit ziet, maar hopelijk gaat dat wel goed komen. Ook wil ik, zoals altijd, weer meer gaan zwemmen en naar de sportschool, maar ik weet nog niet in hoeverre dat gaat gebeuren.

Oh, en in ander nieuws. Aankomende zondag (morgen dus) ga ik meedoen aan de 4 Mijl van Emmen! Het is een relatief nieuw evenement in Emmen en ik heb er super veel zin in. De vorige wedstrijden en loopevenementen waar ik aan mee heb gedaan waren allemaal 5 kilometer. Dit is met haar bijna 6,5 kilometer aardig wat meer dus ik ben heel benieuwd naar hoe ik het ga doen. Ik heb niet veel hoop, omdat ik wat ben gaan minderen in trainingen de afgelopen tijd, maar toch heb ik er ook heel veel zin in!

Tot volgende maand!