Welkom bij deze nieuwe rubriek op mijn website. De boekenmaandag noem ik het nu maar kort, want dat is waar het over gaat: Boeken! In deze rubriek probeer ik te vertellen over de boeken die ik heb gelezen de afgelopen tijd, de boeken die ik nu aan het lezen ben en over de boeken dit ik wil gaan lezen.

Het laatste boek dat ik heb uitgelezen is The Outsiders van S.E. Hinton. Dit boek heb ik gelezen voor een boekenclub van een goede vriendin. Het was niet een boek dat ik normaal zou lezen, maar ik vond dit boek zeker interessant. Het gaat over een jongen die opgroeit in een achterstandswijk. Hij is onderdeel van een soort bende, maar hij is best jong. Heel jong voor alle dingen die hij meemaakt.

Op dit moment ben ik twee boeken tegelijk aan het lezen. Hiervoor zijn twee redenen. Ik begon in Anna Karenina van Leo Tolstoy. Dit boek heeft meer dan 800 pagina’s en is geschreven door Leo Tolstoy, oftewel best lastig om door te komen. Daarom wilde ik tegelijkertijd een ander boek lezen. Daarom ben ik ook begonnen in Wicked van Gregory Maguire. Dit boek leen ik van een vriendin en binnenkort is het ook wel netjes om hem een keer terug te brengen. Oeps.

Anna Karenina gaat over de hogere klassen van Sint Petersburg en Moskou in 1874. Het gaat over verschillende mensen die onderling zijn verbonden door verschillende omstandigheden. Er komt veel drama in voor. Liefde, overspel, politiek en tragische gebeurtenissen. Het is een interessant boek en het leert je meer over de omstandigheden in de twee plaatsen in die tijd.

Wicked is een soort proloog van The Wizard of Oz. Het boek laat het verhaal zien van de Wicked Witch of the West, Elphaba. Het is een heel boeiend boek over Elphaba en hoe ze gekomen is waar ze is. Ik ben zelf naar de musical geweest, die iets anders is dan het boek (oké, iets meer dan iets), maar het is nog steeds super cool en ik vind het leuk om de musical nog een beetje te herbeleven.

Als ik deze twee boeken uit heb wil ik beginnen in Daughter of the Pirate King van Tricia Levenseller. Dit boek gaat over een vrouwelijke kapitein van een schip. Dit lijkt me echt een heel cool boek en het is ook een beetje voorbereiding voor mijn project voor NaNoWriMo in november.

Dus dat was mijn update over mijn boekige tijdverdrijf. Welke boeken ben jij aan het lezen?