Bijna weekend! Dit is het weekend van Dewey’s 24 Hour Readathon, dus het wordt een boekig weekend, maar eerst is het vrijdag, dus een nieuwe Friday Five. Een rubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy over boekige lijstjes. Het thema van deze week is Favoriete bookish goodies. Nou… die heb ik wel!

Het eerste wat ik aan jullie wil laten zien is deze Pygmy Puff. Dit is natuurlijk een Harry Potter gerelateerd beestje die bij mij in mijn woonkamer ligt. Ik heb hem ooit een naam gegeven, Harold of Gerard ofzo. Ik heb hem gekocht bij de Harry Potter Expo toen die in Utrecht was. Was een hele leuke ervaring. De Pygmy Puff is lekker zacht, maar niet heel knuffelbaar (een beetje hard van binnen), maar wel heel lief!

Het tweede wat ik aan jullie wil laten zien zijn deze twee goodies. Ik heb ze samen genomen, zodat ik een beetje kan sprokkelen, maar ik vind dat het goed kan. Ik heb deze namelijk allebei in dezelfde doos gekregen. Deze twee kwamen uit zo’n nerdy doos. Niet van LootCrate of FairyLoot, maar deze was van Carrie, Carrie’s Book Club. Deze goodies zijn allebei van A Christmas Carol, het thema van die box.

Als derde heb ik weer een Harry Potter gerelateerd hebbedingetje, namelijk een portemonnee van Harry Potter. Deze is best wel groot en ik heb hem dus niet vaak mee, maar hij is wel heel mooi en cool. Volgens mij heb ik deze bij een Primark gekocht.

Dan heb ik nog een klein gedeelte van mijn boekenkast. Dit is een artikel dat ik heb wat niet per se aan een bepaald boek of serie is gekoppeld, maar juist aan iets wat iedereen in zijn boekenkast heeft: Boekstoppers! Deze heb ik ooit van mijn moeder gekregen (als ik het goed heb) en ze houden mooi mijn boeken tegen. Read Book, dat wil toch iedereen! Ik in ieder geval.

Als laatste heb ik nog een onderzetter van, je raadt het al, Harry Potter. Dit is een onderzetter van the Three Broomsticks. Deze onderzetter komt uit Italië of all places. Er zit een heel mooi verhaal achter, waarbij we met wat familie ergens een ijsje gingen eten. Mijn vriend en ik zagen Butterbeer, Burra Birra, op een bord staan en wij dachten, dat willen wij. Dus een dag later kwamen we terug om het te halen. We kregen uiteindelijk bier met slagroom (geen succes, doe dat nooit, geen goed idee). De eigenaresse bleek echter een giga Harry Potter fan te zijn. Ze had allerlei prulletjes te koop in het café en ze had zelfs een sticker met Ministry of Magic This Way op de wc’s geplakt. Het was geweldig en uiteindelijk heb ik van haar een onderzetter en een hele kleine Dobby meegekregen. Super lief toch! Maakte de nare ervaring met de boterbier toch wat beter.

Dus dat waren mijn goodies. Ik heb hier heel veel van geleerd, maar voornamelijk dat ik heeeeeeel veel Harry Potter dingen in huis heb (Trui, T-shirt, mokken, sokken, gummetjes). Ik denk dat ik hulp nodig heb. Of toch niet? Kijk in ieder geval op de websites van mijn medebloggers!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Hebban Young Adult Club)
Maud (Etherealreads)
Paula (Bookbreak)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Valtorious)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)
Nicky (Lovely time with Nicky)
Marieke (Marieke’s Books)
Jaike (Jaike vs de boeken)
Floor (Floor Flawless)
Nienke (BookSomeTea)