Het is weer maandag en aangezien ik het bloggen weer wil oppakken is het ook weer tijd voor een boekenmaandag. In deze rubriek vertel ik jullie over de boeken die ik heb gelezen, de boeken die ik nu aan het lezen ben en de boeken die ik zeer binnenkort wil lezen.

Gelezen Boeken

Omdat de vorige Boekenmaandag op 18 oktober was, wil ik niet over alle boeken praten die ik de afgelopen periode heb gelezen. Dan zou de blog namelijk meteen twee keer zo lang worden. Daarom heb ik een aantal boeken gekozen waar ik graag wat over wil vertellen.

Ik heb ondertussen het tweede boek in de Kane Chronicles serie uitgelezen. Dit is een boek van Rick Riordan en, nou ja, zijn series vind ik nou eenmaal geweldig. Ik kan zo genieten van de personages en ik word heel blij van de grappen die er gemaakt worden in de boeken. Het tweede boek in deze serie die gaat over de Egyptische mythologie was ook weer geweldig. De karakters waren weer stoer en leuk en grappig en ik ben natuurlijk heel benieuwd naar het laatste boek in deze serie.

Het tweede boek waar ik het over wil hebben is de IJzeren Prinses van Cassandra Clare. Dit is het laatste boek in de Helse Creaties serie en ik vond hem geweldig. Ik vind dit zo’n leuke serie. Ik wist niet helemaal hoe de schrijfster het probleem met Jem en Will ging aanpakken, want Tessa kon niet kiezen en ik wílde niet kiezen. Heel blij met hoe ze het uiteindelijk gedaan heeft. Maar natuurlijk was dit boek ook weer bloedstollend en geniaal. Leuke serie en ik ga snel kijken naar de andere serie die Cassandra Clare heeft geschreven in deze wereld.

Als laatste heb ik ook geprobeerd wat meer graphic novels op te pakken en dat heeft geresulteerd in het lezen van Critical Role – Vox Machina: Origins. Dit is een stripboek dat gaat over de karakters van de eerste serie in Critical Role, een Dungeons and Dragons Youtube-serie/podcast. Ik heb de eerste serie van Critical Role nog niet geluisterd (nou ja, ik heb de eerste aflevering geluisterd als podcast jaren geleden, maar ik snapte er niks van). De serie die is gereleased speelt zich af wanneer de spelers al even bezig zijn met de campaign en dit stripboek geeft dus het verhaal weer van vóór de online serie op Youtube en in podcast-format. Om meer over de karakters en hun verhaal te weten te komen is dit dus een heel goed boek om te lezen. En het is gewoon grappig en spannend tegelijk. De rest van deze graphic novel serie wil ik zeker gaan oppakken.

Nu aan het lezen

Ik ben nu ook nog aan het lezen. Voor het einde van het jaar wil ik nog even een paar boeken uitlezen, ook zodat ik ze snel terug kan brengen naar de bibliotheek. Het eerste boek dat ik aan het lezen is Patronen Doorbreken van Hannie van Genderen. Het is een non-fictie boek over het doorbreken van patronen die zijn ontstaan in voornamelijk de kinderjaren van je leven. Iedereen heeft van deze patronen en sommige hebben meer negatieve impact dan anderen en niet iedereen heeft deze modi, zoals ze dat noemen, evenveel. Ik lees het boek voor therapie en voor nu is het een heel inzichtvol boek.

Het tweede boek is veel losser en vrijer, want dat is Mijn versie van jou van Christina Lauren. Dit is een boek die tot nu toe zo leuk en schattig en grappig is. Het gaat over Tanner die in Provo, Utah is komen wonen. Utah is een staat in Amerika waar veel Mormonen wonen, mensen die de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen aanhangen. Tanner is echter bi. In Provo is dit niet geaccepteerd al heeft hij er tot nu toe geen problemen mee gehad, omdat niemand het weet. Tot nu toe dan. Een heerlijk boek en ik wil snel deze blog afschrijven, zodat ik verder kan lezen.

Te lezen

Het jaar is bijna voorbij en zoals je in mijn leesvoornemens van aanstaande vrijdag kan lezen wil ik in het komende jaar ook weer genoeg boeken lezen. Ik verwacht dus deze laatste week van 2020 niet al te veel meer te lezen. Ik heb De Samenspraak van Vogels van Ransom Riggs, het vijfde boek in de Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregrine-serie, Het Koninkrijk van Jess Rothenberg en Free to Fall van Lauren Miller gehaald bij de bibliotheek, dus waarschijnlijk zal ik die boeken als eerste lezen. Daarnaast wil ik ook snel het laatste boek van de Kane Chronicles van Rick Riordan lezen en The Hate U Give van Angie Thomas staat ook hoog op mijn lijstje. Veel om uit te kiezen dus!

En dat waren alle boeken die ik in deze Boekenmaandag aan jullie wilde laten zien. Het leven is een stuk boekiger geworden sinds NaNoWriMo afgelopen november. Ik ben heerlijk teruggedoken in de boeken en ik vind het geweldig. Als ik dit door kan zetten in 2021 word ik heel blij.