En deze week is er weer een Friday Five! De Friday Five is een rubriek die wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Deze week mijn leesvoornemens van 2021! Ik weet nog niet of dit een lijstje van vijf wordt of dat het gewoon een aantal leesvoornemens wordt. We zullen zien!

Goodreads Challenge

Natuurlijk wil ik in 2021 weer meedoen aan de Goodreads Challenge. Het is een plek om een leesdoel voor het jaar op te stellen van Goodreads. Ik doe dit al sinds jaar en dag zet ik dit doel bijna altijd op 50 boeken per jaar. Zoals je in de afbeelding hieronder kan zien haal ik dit niet altijd (of bijna nooit, maar oké).

Toch heb ik gemerkt dat het me de laatste maanden veel beter lukt om consistent meer te lezen, dus ik heb zeker het idee dat het in 2021 wel gaat lukken. Ik heb in ieder geval hoop, dus dat is een begin, toch?

Boeken lezen uit mijn boekenkast

Ik ben vast niet de enige die een boekenkast vol heeft staan met ongelezen boeken, toch? Ik heb zo veel boeken in mijn kast die ik nog niet gelezen heb. Dit jaar wil echt een goed aantal van deze boeken lezen, zodat ik aan het einde van het jaar weer nieuwe boeken kan lezen, en weer opnieuw kan beginnen met hetzelfde doel voor volgend jaar. ;).

Non-fictie boeken lezen

Ik ben dit jaar er een beetje achter gekomen dat ik zeker niet helemaal niks heb met non-fictie. Ik vond vroeger, toen ik nog klein was, non-fictie boeken altijd heel saai. Want er gebeurt niks spannends, toch? Er zijn geen spannende zwaardgevechten, gevaarlijke draken, interessante aliens of zoenende stelletjes achter stenen muurtjes. Toch heb ik dit jaar veel gehoord over non-fictie en ik moet zeggen dat ik steeds meer geïnteresseerd ben. Ik wil proberen om hier dit jaar een paar van op te pakken. En ik neig dan nog wel het meeste naar How To Be A Woman van Caitlin Morgan. Dit boek werd genoemd in de Books Unbound Podcast en ik ben heel benieuwd geworden naar dit boek.

Boeken lezen in andere genres

Ik wil naast non-fictie boeken ook wat meer gaan uitwijden in andere genres. Ik lees nu voornamelijk Young Adult en Fantasy, maar ik zou ook graag kijken of ik het leuk vind om historische fictie of science fiction te lezen. Het lijken me interessante genres, maar ik heb dit doel altijd een beetje voor me uit geschoven. Daarnaast ben ik aan het werk met het schrijven van een romantisch verhaal en het klinkt zeker niet als een slecht idee om ook in dit genre wat meer boeken te lezen.

Meer boeken lenen bij de bieb

Als ik een nieuw boek vind om te lezen dan grijp ik best snel naar een e-book of naar een audiobook voor op mijn telefoon. Toch vind ik het geweldig om boeken te lezen die ik echt fysiek in handen kan houden. Boeken die ik echt op mijn nachtkastje kan leggen en kan pakken als ik daar zin in heb. Daarom wil ik dit jaar ook meer boeken bij de bieb gaan lenen. In de laatste maanden van het jaar is dat goed gelukt, maar als ik dat door kan zetten in het volgende jaar dan zou dat super fijn zijn. Ook hoef ik dan minder boeken te kopen, waardoor mijn boekenkast alleen maar voller zou worden (of ik moet gewoon meer boekenkasten kopen).

En dat was mijn Friday Five van deze week! Ik heb er zelfs nog een lijstje van 5 van weten te maken! Heb je nou inspiratie nodig voor meer boekige doelen voor 2021, lees dan ook de volgende blogs. Deze bloggers doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)