De Friday Five! Voor mijn blog terug van weggeweest. Ik wil voor het komende jaar zeker meer gaan bloggen en de Friday Five is daar onderdeel van. En ik bedacht me dat het goed was om alvast te beginnen. Uitstelgedrag even in de kiem smoren en gewoon beginnen met een nieuwe blog.

Vandaag is het Kerst! En het thema past daar natuurlijk ook bij. Het thema van deze week is namelijk boeken die ik onder de kerstboom lees. Nu ga ik waarschijnlijk niet (veel) lezen met Kerst, omdat het een feest is met familie, maar kerstige boeken zijn zeker leuk voor de kersttijd. Voordat ik begin met mijn lijstje wil ik iedereen een vrolijk kerstfeest wensen. Mogen jullie een fijne kerstdag hebben!

10 Blind Dates – Ashley Elston

Volgens mij heb ik dit boek vorig jaar met Kerst gelezen. Of er in ieder geval kort na. Het was echt een heel fijn kerstboek! Het gaat over Sophie die net een break-up heeft gehad met haar vriendje. Haar uitgebreide familie komt haar redden door voor haar allemaal blind-dates op te zetten. De ene jongen is leuker dan de ander, maar dat maakt het allemaal gewoon hilarisch. Het is niet een hoogstaand werk, maar het is gewoon heel kerstig en fijn. Het is een rustig boek die je kan lezen zonder gestrest te raken. Je kan gewoon lekker op de bank met een kopje thee dit boek lezen en dat is gewoon heerlijk.

De Brief voor de Koning – Tonke Dragt

Het is al even geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik herinner me het als een heel kerstig boek. Een boek over een de jonge Tiuri die zijn ridderschap opgeeft om een brief te bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen. Het is een boek over het achterlaten van je dromen en je familie voor het avontuur en met het idee de wereld te kunnen redden, misschien.

In The Time We Lost – Carrie Hope Fletcher

In The Time We Lost moet sowieso ook in dit lijstje verschijnen. Het is een boek over Luna die verhuist naar het wonderlijke dorpje Ondingside. Maar dan gebeuren er magische dingen. Dagen lijken hetzelfde. De tijd herhaalt zich. Wat gaat er gebeuren? En is er liefde te vinden in dit kerstige kleine plaatsje? Ik vond het zo’n fijn kerstig boek. Ik kreeg er warme gevoelens van en het maakte gewoon dat ik onder de dekens wilde kruipen en met een kopje thee verder wilde lezen.

Carry On – Rainbow Rowell

Tijdens de Kerst lezen over magie, kastelen, vrienden en vijanden? Dat klinkt als muziek in de oren. In Carry On is Simons wereld totaal veranderd. Zijn mentor ontwijkt hem, zijn vriendin heeft het uitgemaakt en er loopt een magie-etend monster rond. En om het allemaal nog erger te maken vond zijn aartsvijand het goed om niet op te komen dagen. Het boek is een soort wervelstorm, maar wel heel fijn. Misschien dat ik het vervolg, Wayward Son, wel ga lezen deze kerstvakantie.

Mijn Versie Van Jou – Christina Lauren

Ik ben nog maar net begonnen in Mijn Versie Van Jou. Ik ben op een tiende ofzo, maar toch wilde ik dit boek even noemen. Het boek gaat over Tanner die met zijn ouders in Provo, Utah is komen wonen. Utah is een hele religieuze staat en in Provo wonen veel mormonen, waardoor Tanner zijn biseksualiteit geheim houdt voor de mensen om hem heen. Dan wordt hij verliefd op de zoon van een bisschop en een cool verhaal begint. Ik heb nog geen idee hoe het af gaat lopen, maar ik krijg nu al warme gevoelens van dit boek. Ik verwacht veel liefde en intimiteit, niet alleen tussen de hoofdpersoon en Sebastian, maar ook tussen vrienden en in het gezin. Ben heel benieuwd naar de rest.

En dat was de Friday Five van deze week. Volgende week hopelijk weer een nieuwe blog. Volgende week gaat het over mijn leesvoornemens voor 2021. (Ik zie nu ook dat ik heel subtiel de week met boeken die beginnen met de letter Q heb ontweken. Hahaha) Wil je nu meer kerstige boeken vinden? Lees dan ook de Friday Five van de volgende bloggers.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)