Er zijn weer wat ontwikkelingen geweest op leesgebied, dus het is weer tijd om jullie kort te vertellen over welke boeken ik heb gelezen, welke boeken ik aan het lezen ben en welke boeken ik wil gaan lezen.

Wat er voornamelijk is gebeurd, is dat ik Wicked van Gregory Maguire en Moederkruid van Carry Slee eindelijk uit heb gelezen. Wicked heb ik nog best lang over gedaan. Ik vond het echt een super interessant boek, voornamelijk omdat ik de musical heb gezien in Londen. Dit verhaal was een stuk anders dan de musical, waardoor ik me wel echt even van het sprookje af moest zetten. Het was een stuk zwaarder, een stuk minder vrolijk en er kwamen best wel lastige vraagstukken aan bod. Ik vond het interessant, maar als je deze wilt lezen moet je ten eerste niet al te jong zijn en je moet je verwachtingen ten opzichte van de musical echt heel snel aan de kant zetten.

Moederkruid was ook al een zwaar boek. Dit boek is geschreven door Carry Slee. Het blijkt deels autobiografisch te zijn, wat ik in het begin niet wist, waardoor het best een schok was toen ik het wel hoorde. Dit boek gaat over een gezin met jonge kinderen in Amsterdam. De kinderen hebben niet bepaald een normale jeugd en dat komt voornamelijk door de ouders. Dit is zeker geen kinderboek. Hoewel het niet echt een ‘leuk’ boek was om te lezen vond ik het wel een goede toevoeging aan de lijst van boeken die ik gelezen heb en als je het ziet zitten zou ik hem zeker aanraden.

Het boek dat ik nu aan het lezen ben is nog steeds Anna Karenina. Het enige doel dat ik dit jaar nog heb is om dit boek uit te lezen voor het einde van het jaar. Dat is nog best een zware, want dit boek heeft meer dan 800 pagina’s. Ik ben ondertussen al over de helft, dus ik kom wel steeds dichterbij. Anna Karenina van Leo Tolstoy gaat over Rusland en Anna Karenina en aardig wat andere karakters. Het gaat over liefde, verraad, pijn. Het is heel interessant en ik vind het ook zeker aangenaam om te lezen, maar het is ook zeker langdradig en een lange zit. Ik ben benieuwd naar hoe het afloopt.

Ik heb drie boeken op mijn lijstje staan die ik nog wil lezen. Ik wil 10 Blind Dates van Ashley Elston lezen. Dit is een kerstboek over een jonge vrouw die op 10 dates wordt gestuurd door haar familieleden. Dit boek wil ik dus voor de Kerst gelezen hebben, maar ik weet nog niet of dat gaat lukken. Ook heb ik Wildcard van Marie Lu bij de bibliotheek gehaald, een boek dat verder gaat op het VR game verhaal dat is begonnen in Warcross.

Als laatste ga ik nog Les Miserables lezen van Victor Hugo. Normaal is dit ook een super dikke pil, maar deze gaan we lezen voor een boekclub van een paar vrienden van mij en we gaan dus een verkorte versie lezen. Ik ben erg benieuwd. Ik heb aardig wat over de musical gehoord, maar ik ben nog nooit achter het hele verhaal gekomen.

Dit is mijn lijstje met boeken die ik gelezen heb, lees, en ga lezen. Welk boek lees jij? Ik hoor het graag!