Een nieuwe vrijdag en een nieuwe Friday Five. Ik hoop dat jullie allemaal een fijne Kerst hebben gehad. Ik in ieder geval wel! Nu het Kerst is geweest is het ook bij de Friday Five tijd om terug te blikken op 2019. Dit thema is zoals wel vaker makkelijker te doen als je vaker bij evenementen bent, maar toch is het mij gelukt om boekige momenten te vinden. Dus hierbij mijn mooiste boekige momenten van 2019

Boekpresentatie Verschijning van Joany de Vries

De eerste is meteen de meest ingrijpende. De eerste boekpresentatie waar ik bij was. Het was het boek Verschijning van Joany de Vries. Ik volg haar blog al een aardige tijd en daarom vond ik het heel cool om er bij te zijn. Toch vond ik het echt super spannend. Ik ken geen van de andere bloggers persoonlijk, dus al die mensen zien vond ik maar wat eng. Het was dus ook niet helemaal mijn ding om ze allemaal aan te spreken. Toch ben ik wel trots op mezelf dat ik geweest ben en het was ook zeker een leuke ervaring.

Kletsen over Moederkruid met boekenclub

De eerste is een stuk dichter bij huis. Met vrienden van mij hebben we een boekenclub waarbij we een keer in de 1 á 2 maanden een boek lezen en bespreken onder het genot van (vaak) een wijntje. Het lukt ons niet altijd even goed om een boek te bespreken, omdat we soms al te snel uitgepraat zijn of omdat we te snel afgeleid raken door andere interessante dingen. Toch hebben we nog best lang over Moederkruid van Carry Slee gepraat. Zodra we eenmaal een flow hebben gevonden en een interessant boek hebben gelezen waar we lang over kunnen praten dan is het ook meteen heel intensief. Deze avond was in ieder geval super leuk!

Nieuwe energie voor schrijven over boeken

Het lukte mij in de afgelopen jaren niet altijd even goed om veel te bloggen over boeken. Ik heb niet altijd de energie gehad en ook heb ik niet altijd de inspiratie gehad om te bloggen. In het verleden heb ik wel eens het gevoel gehad dat mijn blog precies hetzelfde moest zijn als de andere blogs, maar ik ben blij dat het me nu is gelukt om dat minder te doen. Ik kan meer bloggen zoals ik dat wil en ik heb daardoor ook meer zin om te schrijven over boeken. Ik bedoel, in de afgelopen paar maanden is het super goed gegaan op mijn blog. Nu nog meer marketing en meer views, maar als het goed is komt dat vanzelf. Of niet. Dat is ook niet erg.

The Globe Theater en het Sherlock Holmes museum in Londen

Ik ben dit jaar ook met een goede vriendin naar Londen geweest. Daar zijn we naar een musical geweest (Wicked), maar dat was een musical en dus geen boek. Wel zijn de in die periode naar the Globe geweest. Het zoveelste opnieuw gebouwde theater waar Shakespeares toneelstukken opgevoerd zouden zijn. Dit was echt super cool om te zien, en voor mij dat ook vooral hoe het theater werd en wordt gebruikt. Daarnaast ben ik in die korte tijd ook naar het Sherlock Holmes museum geweest. Dit was best klein en er was niet super veel te doen, maar het was wel super cool om opeens oog in oog met Moriarty te staan. Het was heel cool, dus het was ook een super leuke tijd!

Opnieuw lid geworden van de bibliotheek

Aan het einde van het jaar ben ik ook weer opnieuw lid geworden van de bibliotheek. Ik was al een tijdje lid in Nijmegen, waar ik heb gewoond, maar nu woon ik in Utrecht en ik liet er een paar maanden overheen gaan om in Utrecht opnieuw lid te worden. Nu ben ik weer lid en ik ben er weer super blij mee! Helaas hebben ze in Utrecht voor mijn gevoel een iets minder grote collectie (of minder YA-boeken), maar ik kan wel weer gewoon lekker lezen. Zo kunnen we ook meer met veel leesenergie 2020 in.

Dat waren de mooiste boekige momenten van 2019. Er zijn vast nog wel andere momenten, misschien zelfs wel momenten die nog mooier waren, maar deze kwamen bij mij als eerste naar boven. Ik hoop dat jullie 2019 mooi, liefdevol en boekig was en ik zie jullie snel weer in 2020.

Vergeet ook niet de blogs van mijn medebloggers te lezen!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)