Het nieuwe jaar is begonnen! Ik ben dit jaar weer gewoon begonnen met lezen. Ik ben weer ietsje meer aan het lezen en daar ben ik heel erg blij mee. Ik heb ook in 2020 al mijn eerste boek uitgelezen! Dit lees je allemaal in deze blog.

Het boek dat ik heb gelezen in 2020 is Wildcard van Marie Lu. Dit is het tweede deel van de Duologie van Warcross. Ik vond dit boek heel leuk en interessant. Ik vond het vooral boeiend om te lezen over VR en technologie. Het verhaal vond ik echter niet altijd even goed. Maar hierover lees je in een toekomstige blog meer.

Ik ben op dit moment 3(!) boeken aan het lezen. Dit zijn alle drie wat zwaardere boeken en daar ben ik niet heel blij mee, maar het kwam zo uit. Ik ben nog steeds Anna Karenina van Leo Tolstoy aan het lezen. Ik ben dit boek echt al maanden aan het lezen, maar het is zo zwaar. Het is heel langdradig. Het boek gaat over een aantal gezinnen in Rusland in de 19e eeuw. Het gaat over vriendschap, familie, liefde, overspel en het leven in het algemeen. Heel interessant en ik wil hem ook zeker uitlezen, maar het duurt wel heel lang. Het boek heeft dan ook wel 813 pagina’s.

Een ander boek waar ik naar aan het luisteren ben via Storytel is Op Aarde Schitteren We Even van Ocean Vuong. Dit is een boek dat ik voornamelijk lees, omdat hij besproken is in een podcast van Ariel Bissett en Raeleen Lemay. Ik wil natuurlijk wel eerst het boek lezen voordat ik naar deze aflevering luister. Dit boek gaat over een jongen van Vietnamese afkomst en het is geschreven als een brief naar zijn moeder. Het gaat over de relatie tussen moeder en kind, rassen, afkomst, liefde en nog meer. Het is zeker een interessant boek, maar als ik hem niet las voor de podcast was ik hem waarschijnlijk niet gaan lezen.

Aan het laatste boek ben ik gisteravond begonnen. Het is Les Misérables van Victor Hugo. Het verhaal van dit boek is best bekend. Er zijn films en musicals van gemaakt en daarom wilde ik het toch ook eindelijk eens gaan lezen. Het origineel is super lang en verdeeld in meerdere boeken, maar ik lees een verkorte versie vertaald door Manuel Serdav. Het gaat over Jean Valjean die na negentien jaar vrij komt uit de gevangenis en moet gaan lezen in het Frankrijk van de 19e eeuw. Zijn tijd als gevangene blijft hem achtervolgen al probeert hij er bovenop te komen.

Ik heb natuurlijk nog genoeg boeken op mijn te-lezenlijst staan, maar enkele ervan zijn The Daughter of the Pirate King van Tricia Levenseller, In The Time We Lost van Carrie Hope Fletcher en Mijn Versie Van Jou van Christina Lauren.