Het is weer tijd voor een boekige maandag! Ik heb de afgelopen tijd weer aardig wat boeken uitgelezen en ik ben in nieuwe boeken begonnen dus hier ga ik zeker wat over vertellen.

Eerst de boeken die ik heb uitgelezen. In de vorige Boekenmaandag heb ik over 3 boeken verteld die ik op dat moment aan het lezen was. Anna Karenina van Leo Tolstoy, Op Aarde Schitteren We Even van Ocean Vuong en Les Miserables van Victor Hugo. En deze heb ik nu alle drie uit! Het was een zware zit. Vooral Anna Karenina was best lastig om doorheen te komen. Dit 813 bladzijdes tellende boek is gigantisch en Russische literatuur, waardoor het soms wat langdradig is. De letters waren ook nog miniscuul en ik heb er meerdere maanden over gedaan. Maar het boek was wel heel interessant. Het bevat veel van de Russische cultuur uit die tijd, maar ook veel over politiek met heel wat drama en spanning. Het einde van dit boek viel me tamelijk mee. Ik verwachtte dat iedereen dood zou gaan, maar uiteindelijk ging niet iedereen dood. Het einde was dan ergens ook wel weer fijn. Ondanks dat ik er lang over heb gedaan vond ik het wel een fijn boek om te lezen.

Op Aarde Schitteren We Even vond ik ook lastig om te lezen, maar dat kwam vooral omdat ik het las als een luisterboek en ik te veel podcasts luister om genoeg naar een luisterboek te luisteren (#prioriteiten). Toch heb ik dit boek uit gekregen. Het was een interessant boek. Het ging in op veel dingen. De hoofdpersoon is van Vietnamese afkomst en daardoor maakt hij in Amerika andere dingen mee dan anderen. Ik zal in een afzonderlijke recensie meer over dit boek vertellen.

Les Miserables heb ik gelezen voor een gezamenlijke boekenclub van een paar vrienden van mij. Het was mijn idee om dit boek te lezen, omdat ik er veel over heb gehoord en bijvoorbeeld ook over de film film, de film musical en de musical musical (dit is een intern grapje, omdat je meerdere uitgaves hebt die met of zonder muziek is, etc. etc.). Ik had echter nog nooit het hele verhaal gezien of gelezen dus daar wilde ik verandering in brengen. Ik vond het een interessant verhaal. Wij hebben de verkorte versie gelezen (de originele is veel te lang voor een boekenclub). Het einde was anders dan ik had verwacht, maar het stelde zeker niet teleur.

De drie boeken die ik wilde gaan lezen na deze drie boeken heb ik alle drie niet gelezen. Ik ben niet eens aan een van deze drie begonnen, maar in plaats daarvan ben ik begonnen met lezen in Fouten Maken Moet Moed van Remko Vanderdrift en De Kaart der Dagen van Ransom Riggs. Het eerste boek is een non-fictie boek over het maken van fouten en het leren van je fouten en de moed krijgen om fouten te maken. Iets wat mij heel erg veel kan helpen en tot nu toe heb ik erg veel aan het boek. Ik ben benieuwd naar de rest.

De Kaart der Dagen is het vierde deel van de Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine serie. Het is een dikke pil en het eerste deel van de tweede serie over Bijzondere kinderen. Ik ben erg benieuwd naar het boek. Tot nu toe is hij erg leuk en ik wil snel deze blog afschrijven zodat ik weer verder kan lezen.

Samen met Fouten Maken Moet Moed en De Kaart der Dagen heb ik nog twee boeken bij de bieb gehaald. Dit zijn de IJzeren Engel van Cassandra Clare en De Executie van Daniëlle Bakhuis. De eerste is van de Infernal Devices serie die hoort bij de Mortal Instruments serie (oftewel Stad van Beenderen of de Schaduwjagers). Ik heb de eerste serie al gelezen en nu vind ik het wel tijd om de tweede serie te gaan lezen. De Executie heb ik gereserveerd op aanraden van Vivian van The Book Review. Dit lijkt me een heel interessant boek, maar ook wat schokkend. Misschien vind ik het wel heel cool.

En dit was de boekenmaandag! Ik hoop dat jullie weer nieuwe boeken hebben gevonden voor jullie te-lezen-lijst, maar als jullie voor mij nog aanraders hebben: laat het vooral weten! En hebben jullie een van deze boeken gelezen? Laat weten wat je er van vond!