Het is weer vrijdag, dus… wacht! Het is niet vrijdag! Het is zondag. Deze Friday Five komt helaas een paar dagen later, maar hij komt nog steeds! De Friday Five (die deze week dus op zondag uit komt) wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week gaat over dieren: Welke fictieve dieren zou ik als huisdier willen hebben? Let’s go!

Het eerste dier is natuurlijk een echte zachte Pygmy Puff van Harry Potter. Deze kleine beestjes zijn kleine Puffskein. Puffskein bestonden al, maar Fred en George Weasley hebben deze zelf gefokt. Of dit legaal of illegaal is, dat weten we niet, maar de Pygmy Puffs zijn te schattig om te weerstaan.

Het tweede dier is een Daemon, van de His Dark Materials serie. In deze serie heeft iedereen een dier als maatje. Het is een soort afspiegeling van de ziel als ik het goed begrijp. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de serie, waardoor je leest hoe belangrijk ze zijn voor de mensen. Maar daarnaast lijkt het me gewoon heel fijn om altijd iemand bij je te hebben. Een diertje dat je begrijpt en dat je steunt en dat je niet alleen laat. Een klein vosje misschien? Of juist een vogel of een kitten.

Het dier dat ik ook moet noemen is de pegasi uit Percy Jackson, en dan voornamelijk Blackjack, de pegasus waar Percy Jackson het meeste mee om gaat en het meest vaak op rijdt (met zijn toestemming natuurlijk). Ik zou zo graag een pegasus willen hebben. Lekker vliegend naar mijn werk in plaats van met de auto in de file te zijn. En Blackjack is echt hilarisch grappig dus hem wil ik ook wel hebben. Al is hij natuurlijk wel zijn eigen persoon. Je mag hem niet objectificeren!

Het derde dier dat ik wil noemen zijn de Direwolves van Game of Thrones. Deze direwolves zien er zo cool uit in de serie. Ik heb het idee dat deze wolven heel loyaal zijn aan hun baasjes. Voor zover ik weet loopt het slecht af met de wolven, maar ik vind ze nog steeds heel cool en ik wil er sowieso een hebben.

Saphira van Eragon is het laatste dier dat ik wil noemen. Ik kan het namelijk natuurlijk niet laten om een draak te noemen. Wie wil nou niet een coole draak hebben waar je op kan rijden en waar je een speciale band mee kan hebben. Een drakenrijder zijn lijkt me ook gewoon cool en stoer. Ik moet dan een stukje meer moed gaan krijgen, maar daarna kan ik niet anders dan meer avonturen krijgen.

Dit was mijn lijstje aan fictieve dieren die ik als (huis)dier zou willen hebben. En welke dieren zou jij willen hebben?

Wil je meer lezen? Lees dan ook de blogs van de volgende personen. Zij doen namelijk ook mee aan de Friday Five (die de volgende keer weer gewoon op vrijdag is voor mij).
Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
An (Boekenvirus)
Joany (Craving Pages)
Conny (Connies Boekkies)
Merel (Books, Beers and Beyond)
Paula (Bookbreak)
Valerie (Valtorious)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Nienke (BookSomeTea)