Deze maandag wil ik jullie weer vertellen welke boeken ik de afgelopen tijd heb gelezen. Ik ben gelukkig weer wat meer aan lezen toegekomen, dus het aantal boeken voor mijn Goodreads challenge is weer ietsje gestegen (al loop ik nog steeds 12 boeken achter, maar ssst).

Gelezen boeken

In mijn vorige Boekenmaandag schreef ik dat ik bezig was in The Heartsong of Charging Elk van James Welch. Ook was ik de IJzeren Prins van Cassandra Clare, Truly Devious van Maureen Johnson en the Throne of Fire van Rick Riordan gelezen. Deze heb ik bijna allemaal uit.

Truly Devious vond ik echt super cool. Het gaat over een school, opgericht door een rijke man. Er zijn geheime gangen en geheimen te vinden op de school. Vlak na de oprichting worden echter de dochter en de vrouw van meneer Ellingham ontvoerd. De vrouw wordt later dood teruggevonden, maar de dochter is nooit gevonden. De zaak wordt niet opgelost en jaren later komt Stevie Bell naar de school met één doel, de zaak oplossen. Maar is de school zo veilig als ze dacht?

De IJzeren Prins vond ik ook een erg fijn boek om te lezen. Het leest zo makkelijk weg en de karakters zijn ook nog cool. Maar hierover meer in een recensie aankomende week!

En dat waren niet eens de enige boeken die ik heb gelezen. Ik heb ook nog Een Dagboek van een Geisha gelezen van Arthur Golden. Dit boek vond ik zo leuk! Ik wist eigenlijk helemaal niks van Geisha’s. Ik ben bang dat ik dezelfde associatie had met Geisha’s als de meeste mensen in Europa: prostituees. Maar dat zijn het zeker niet! Geisha’s werken voornamelijk als gastvrouwen en artiesten. Ze geven mannen een fijne avond door te praten en door opvoeringen te doen, bijvoorbeeld muziek, dans of zang. Ik heb veel van dit boek geleerd en het was ook nog spannend en ik zat er ook echt helemaal in. Het enige probleem dat ik heb is dat de schrijver blijkbaar niet alles naar waarheid heeft verteld. De vrouw met wie hij contact had over Geisha’s was het niet eens met alles wat hij in het boek heeft geplaatst. Een beetje vreemd en dat maakt voor mij dat ik het verhaal minder geloofwaardig vind. Dat vind ik wel lastig, want ik heb me zeker vermaakt!

Nu aan het lezen

Zoals je hierboven kan lezen heb ik dus the Throne of Fire van Rick Riordan overgeslagen. Die ben ik namelijk nog steeds aan het lezen. Oeps… De afgelopen tijd was een beetje druk. We hebben veel afspraken met de boekclub gehad, waardoor andere boeken de prioriteit hadden. En sommige boeken moesten nou eenmaal terug naar de bibliotheek. Toch ga ik dit boek snel uitlezen! Hopelijk heb ik binnenkort wat meer tijd.

Daarnaast ben ik nog the Long Walk van Richard Bachman / Stephen King aan het lezen. Dit boek is zo schokkend! Het is een soort dystopische roman waarin 100 jongens meedoen aan een wandelwedstrijd. Ze moeten zo ver mogelijk lopen zonder te stoppen. Degene die het het langste volhoudt wint een grote prijs. En als je stopt met lopen? Of je loopt te langzaam? Dan word je doodgeschoten! Het is een interessant boek, omdat de jongens veel gaan nadenken en praten over dood, de zin van het leven en de belangrijke dingen in het leven. Ik ben voor nu nog een beetje in de war soms, maar het is een interessant boek. Ik kan hem alleen niet te lang lezen…

Te lezen

De twee boeken hierboven zal ik snel uit hebben en daarna kan ik weer andere boeken gaan lezen. Ik heb een aantal boeken op mijn lijstje staan die ik snel wil gaan lezen. De IJzeren Prinses van Cassandra Clare heb ik gehaald bij de bibliotheek, dus die ga ik snel lezen. Dit is het derde deel van de Infernal Devices en ik wil er zo graag snel in beginnen! Ik ben in deze wereld gevallen en ik wil er niet meer uitkomen. Het verhaal en de karakters zijn zo cool en ik wil meer! Meer!

Daarnaast heb ik ook nog The Hate U Give van Angie Thomas in de kast staan. Dit is een boek over racisme in Amerika. Ik durf het boek niet zo goed te lezen, maar ik vind het verschrikkelijk dat ik een boek niet durf te lezen, terwijl sommige mensen er midden in zitten en geen keus hebben. Daarom staat dit boek ook hoog op mijn lijstje.

En dat was deze Boekenmaandag! Hopelijk blijf ik meer lezen en dan kunnen jullie weer meer lezen over de boeken die ik heb gelezen!