Het is weer vrijdag dus ook weer tijd voor een Friday Five! Deze week hebben we boeken met een mindfuck. Boeken die zo een openbaring hadden dat je van je stoel viel. Het thema van deze week is bedacht door Nienke van BookSomeTea. De rubriek wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

The Red Pyramid (The Kane Chronicles #1) – Rick Riordan

The Red Pyramid was het eerste boek dat in mij op kwam. Dit boek begint al met dat de twee hoofdpersonen, Sadie en Carter, afstammelingen van farao’s blijken te zijn. Er blijken magiërs te bestaan die horen bij het oude Egypte. En dan blijkt er ook nog iets met goden te zijn. Oh, die zitten in iemand? Ze zijn de god Set kwijt en waar hij uiteindelijk blijkt te zijn is een hele mindfuck. Maar vooral ook het boek gaan lezen!

Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King #2) – Tricia Levenseller

Hahaha, weet je wat het nadeel is aan een lijstje met mindfucks uit boeken? Hoe vertel je over een mindfuck zonder spoilers? Deze duologie gaat over piraten en meerminnen. De hoofdpersoon, Alosa, is allebei een beetje. Ze is de dochter van een meermin en van een piraat. Wat er uiteindelijk met de piraat aan de hand blijkt te zijn is echt zo onverwacht. Ga ook dit boek en deze duologie lezen om er achter te komen, want ik ga het je niet vertellen!

De Executie – Daniëlle Bakhuis

Dit boek was al een mindfuck op zich, maar halverwege werd het allemaal nog een stapje erger. Dit boek is een dystopische roman van Nederlandse bodem. En het speelt zich af in Nederland! In het boek is er een grote muur om Nederland heen gebouwt. Er is een soort dictator aan de macht die het land in handen heeft. En iedereen moet hetzelfde zijn. Iedereen heeft dezelfde kleren aan, dezelfde huizen, dezelfde bezigheden en zelfs elke dag hetzelfde eten. Sommige mensen houden er niet van. De meesten die zich niet aan de regels houden verdwijnen zonder ooit nog teruggevonden te worden. Alleen enkele jongeren krijgen een tweede kans in een tv-show. Alle vier de deelnemers zitten in een kooi en er wordt gestemd op wie er blijft leven… en dus ook op voor wie de kooi openklapt en te pletter valt. Brrr. Erg indrukwekkend boek en overmate schokkend.

Warcross (Warcross #1) – Marie Lu

Warcross is een boek dat zich afspeelt voornamelijk in Tokio. Er is een spel dat wordt gespeeld met VR–brillen. Er is een arena en er zijn teams. De bril wordt ook buiten het spel gebruikt, op straat, in klassen, tijdens werk. Je kan er van alles mee. De wereld heeft vaak zelfs een laagje verf over zich als je door de brillen kijkt. De hoofdpersoon, Emika, is een hacker. Ze weet door toeval en geluk bij de maker van de bril te komen en wordt aangenomen om een hacker op te sporen. Maar of dat helemaal veilig is…

Kitty Confidential – Molly Fitz

Kitty Confidential heeft ook meerdere mindfucks. Waarvan de meest duidelijke wel is dat de hoofdpersoon opeens met een kat blijkt te kunnen praten! De kat vertelt tijdens de verdeling van de erfenis van zijn oude baas dat hij zeker weet dat de oude vrouw is vermoord. Angie belooft de kat te helpen de moordenaar te vinden en de case op te lossen. Maar wie is de moordenaar? Dat was natuurlijk een nieuwe mindfuck. Maar lees daarvoor maar gewoon het boek. 😉

En dat was mijn Friday Five voor deze week! Lees vooral ook over de mindfucks die de volgende bloggers tegen kwamen tijdens het lezen. Deze mensen doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)