Dit weekend was weer Dewey’s 24 Hour Readathon. Dat betekent dat ik weer veel heb gelezen (of vooral getracht heb veel te lezen). Helaas was het dit jaar ook weer goed gepland, namelijk precies op mijn vader zijn verjaardag. Hierdoor was het lastig om tussen het bezoek door te lezen. Gelukkig heb ik wel mijn doel gehaald! Het was mijn doel om in ieder geval Magnus Chase and the Sword of Summer van Rick Riordan uit te lezen en een nieuw boek te beginnen. En dat is gelukt! Ik ben heel blij dat ik het boek van Rick Riordan uit heb, onder andere omdat ik het boek ook weer moest inleveren bij de bibliotheek. Oeps. Maar ik vond het een erg fijn boek met veel grapjes en leuke feitjes over Noorse goden, dus ik was heel tevreden.

24 hour readathon

Ik ging vooral het eerste uur heel goed. De readathon begon om 2 uur ’s middags. De bezoek kwam pas om 3 uur, dus het eerste uur heb ik volop kunnen lezen. Het was wel erg fijn om me nergens om druk te hoeven maken en alleen maar lekker te lezen. En ik heb zelfs nog een foto op Twitter gezet! Heb ik tenminste nog een beetje meegedaan in de social media hype rondom de marathon. Toen de familie er eenmaal was ging het een stuk lastiger. Ik probeerde tussendoor wat te lezen, stiekem weg te gaan uit de kamer om te lezen, maar doordat ik ook een aantal klusjes kreeg ging dat niet zo goed. Daardoor ging het allemaal ook erg langzaam en kon ik er niet echt van genieten. Gelukkig was de familie wel erg gezellig!

’s Avonds had ik de mogelijkheid om nog even een uurtje te lezen totdat de avondploeg van de familie kwam. Daarin heb ik ook even goed geknald om verder te komen. Nadat de familie er eenmaal was heb ik niet meer gelezen. Het was te lastig om weg te sluipen om te lezen (en eigenlijk was het ook niet helemaal netjes geweest) en de familie was toch ook wel weer gezellig. Nadat de familie weg was (om 12 uur(!)) was ik te moe om nog verder te lezen. Gelukkig was er nog een dag!

De volgende dag ben ik redelijk op tijd weer begonnen met lezen. Ik heb eerst Magnus Chase and the Sword of Summer uitgelezen. Doel bereikt! Daarna heb ik nog even wat op bed gechilld om later op de dag te beginnen in Beautiful Redemption, geschreven door Kami Garcia en Margaret Stohl. Dat laatste was wat lastig, omdat mijn e-reader het blijkbaar begeven heeft, en omdat ik het boek alleen digitaal heb ben ik uiteindelijk maar begonnen te lezen op mijn telefoon. Ik heb uit dit boek uiteindelijk nog 20 bladzijdes gelezen (oeps). Uiteindelijk heb ik in totaal 218 bladzijdes en 3 uur en 20 minuten gelezen. Niet een geweldige score, maar nog steeds wel goed op de dag van mijn vaders verjaardag. Hopelijk is de versie in april beter getimed.