The lost symbol

Een tijdje geleden vertelde ik jullie over mijn interesse voor sektes. Dat artikel kun je hier lezen. Daaraan verwant ligt mijn interesse voor genootschappen. Geheime genootschappen, clubjes met eigen gebruiken, groepen die afgesloten leven. Ik vind het allemaal super interessant.

Eén van de boekenseries waar genootschappen in voor komen is die van Dan Brown. Zo heb je Het Verloren Symbool, dat gaat over de Vrijmetselaars. Ik vind het idee van de Vrijmetselaars interessant. Ik vind het interessant hoe de vrijmetselaars zijn ontstaan, waar ze vandaan komen, maar ik ben ook erg benieuwd naar de gebruiken van de Vrijmetselaars. Hoe gaan ze met elkaar om? Wat willen ze bereiken en wie zitten daar nou eigenlijk bij?

In The Da Vinci Code, het tweede boek in de serie over Robert Langdon, gaat het onder andere over de strijd tussen de kerkelijke organisatie Opus Dei en het geheime genootschap Priorij van Sion. Hierin was de structuur van het geheime genootschap ook best belangrijk. Er is een structuur met de Grootmeesters bovenaan, met allemaal andere leden daaronder. Ik vraag mij dan af hoe de mensen naar boven klimmen. Wat moeten ze daarvoor doen? De Priorij is eigenlijk een verzinsel, maar nog steeds vind ik het super interessant.

Een spel dat ik graag speel, Assassin’s Creed, is een spel waarin twee ‘genootschappen’ het tegen elkaar opnemen. Aan de ene kan is de Orde van de Tempeliers en aan de andere kant de Assassin’s. Ik vind het super interessant, ook omdat het deels op de geschiedenis is gebaseerd. De Orde van de Tempeliers is bekend om de kruistochten naar het heilige land. Ze zijn in 14e eeuw opgeheven, maar er bestaan mythes over dat ze in het geheim zijn voortbestaan. Oeeh, interessant.

Assassin's creed

Ik vind ‘geheime’ clubjes en genootschappen echt super interessant. Ik wil er graag meer over weten. Wat doen ze? Wat willen ze? Hoe zijn ze samen gekomen? Wat zijn de gebruiken en rituelen? Ik vind het echt super interessant. Aan de andere kant wil ik heel graag zelf een geheim genootschap oprichten. Dat zou toch super cool zijn? Achja, het zal wel een droom blijven… of toch niet…