Als je op kamers gaat wonen heb je meestal niet zo veel ruimte. Het is dus nodig dat je alle ruimte goed en nuttig gebruikt, maar het moet natuurlijk ook echt JOUW kamer zijn en het moet ook alle spullen in zich hebben die je nodig hebt. Dus ik ga jullie iets vertellen over het inrichten van je kamer en ik ga jullie iets vertellen over mijn eigen kamer.

Hoe ik op dit onderwerp kom? We gingen laatst met veel mensen uit de gang samen eten, en op een gegeven moment praatten we over onze kamers. Van het een kwam het ander en toen opeens liepen we alle kamers in om elkaars kamer te gaan bewonderen. Ik vond het super leuk om te zien hoe anderen hun kamer hadden opgeruimd. Alle kamers waren zo verschillend! Leuk hoe iedereens persoonlijkheid terugkomt in zijn kamer.

Veel dingen hebben invloed op hoe je kamer er uit ziet/gaat zien. Je eigen stijl natuurlijk, maar ook hoeveel spullen je hebt en hoe lang je er al woont. Wanneer ik ergens langer woon heb ik de neiging om steeds meer prulletjes aan te schaffen, totdat de kamer helemaal vol is en er geen plek meer is om mijn spullen neer te zetten. Beetje jammer.

Ook is het belangrijk waar je je kamer voor gebruikt, ben je er alleen om te slapen of woon je er ook? Dit heeft invloed op de meubels die je nodig hebt. Wanneer je een dag doorbrengt in je kamer moet je je er wel thuis voelen en het moet van alle gemakken zijn voorzien. Wat ook invloed heeft op de uitstraling van je kamer is waar je de meubels vandaan haalt. Veel mensen halen waarschijnlijk hun spullen bij de IKEA vandaan, maar een ganggenoot van mij had bijna al haar spullen bij de kringloop gehaald. Ook superleuk! Het geeft de kamer ook meteen een hele andere sfeer.

Mijn kamer vind ik heel erg fijn. Ik vind het erg belangrijk dat mijn kamer persoonlijk is. Ik wil dat mijn vrienden en familie er in terug komen met foto’s en teksten en dat er veel mooie kleuren zijn. Ook heb ik mijn kamer een beetje huiselijk gemaakt. Ik heb een televisie en een grote bank, zodat ik mensen kan uitnodigen om samen te eten en tv te kijken. Wat nadelig is aan mijn kamer is dat ik veel spullen heb, waardoor het er soms een beetje druk uit ziet. Dit komt natuurlijk ook door mijn probleem dat ik steeds meer spullen aanschaf. Ook heb ik mijn bed niet helemaal goed staan, omdat hij de warmte van de verwarming tegenhoudt. Soms is het toch een beetje koud. Brrr.

Er zijn superveel keuzes die je kan maken. Wil je kleur of wit? Veel of weinig spullen? Eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed? Welke meubels wil je er in? Er kan zo veel! Het is belangrijk om er goed over na te denken wat je allemaal nodig hebt en hoeveel ruimte er over is. Als je net bezig bent met je kamer inrichten of je gaat binnenkort op kamers, veel succes en ook veel plezier. Ik vind het in ieder geval super leuk om te doen.