Ik zat er al een tijd aan te denken om een boekenbox te bestellen. Een boekenbox bestaat uit een doos met allerlei leuke boekige goodies er in. Vaak hebben boekenboxen een thema waarom alle spulletjes op gebaseerd zijn. En vaak bevatten deze boekenboxen zelfs een boek! Ik verwacht dat de spanning en de sensatie over wat er allemaal in de boekenbox kan zitten geweldig zal zijn.

Helaas zijn de boekenboxen die ik ken allemaal uitverkocht geweest sinds ik er naar ben gaan kijken. Er zijn veel mensen die deze boxen kopen en aangezien de boxen vaak door mensen worden ingepakt is de voorraad niet oneindig. Maar vorige maand had ik eindelijk raak. Ik had een boekenbox van OwlCrate te pakken gekregen. In deze blog lees je wat er allemaal in de box zat en wat ik er van vond.

De box kwam al in een leuke doos van OwlCrate. Het thema van deze doos was Magic Unleashed. Het pakketje kwam voor mij wat laat binnen, maar dat komt natuurlijk, omdat hij helemaal uit Amerika moet komen. Er zit een kaartje bij waar op staat wat er allemaal in zit en op welke boeken de spulletjes op gebaseerd zijn en wie het gemaakt heeft. Je wilt natuurlijk vooral het plezier van het openmaken zónder dat je weet wat er in zit, maar voor achteraf is het leuk om te lezen.

Het eerste item in de box is een tinnen doos in de vorm van een boek. Als je het boek open maakt kan je er allerlei geheime spulletjes in opbergen! En als je dan het “boek” in je boekenkast zet heeft niemand door dat het eigenlijk een opbergvak is. Deze doos is gebaseerd op A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab. Ik heb het boek niet gelezen, maar de doos ziet er heel mooi uit, dus misschien dat ik het boek ook ooit wel ga lezen.

Er zit een sleutelhanger in de doos die er ook magisch uit ziet. Deze sleutelhanger is gebaseerd op Daughter of Smoke and Bone, een boek dat ik wel gelezen heb. Ik weet precies waar de sleutelhanger op gebaseerd is, wat de sleutelhanger nog leuker maakt.

Het tasje met rits ziet er heel vrolijk en kleurrijk uit. De teksten op het tasje komt uit Legendborn van Tracy Deonn. Ik heb wel eens over dit boek (en serie) gehoord en het verhaal klinkt heel magisch én stoer. Het gaat over een meisje dat een geheim witmagisch geheim genootschap ontdekt op een college. Klinkt heel stoer. Het tasje vind ik helaas verder niet heel mooi en de rits zat meteen al vast, dus ik denk niet dat ik dit tasje ga gebruiken.

In elke doos zit ook een pin de je ergens op kan spelden, bijvoorbeeld op je tas, op je kleding of op je etui bijvoorbeeld. Deze pin is dus ook gebaseerd op het boek dat in deze doos zit. Deze pin heeft blijkbaar een belangrijk symbool op zich dat in het boek voor komt. Ik vind hem in ieder geval erg mooi en de kleuren zijn ook heel cool.

En zie hoe mooi deze haarborstel is! Er staat een heel interessant teken op de achterkant van de borstel die uit Star Daughter komt van Shveta Thakrar. Zoals de titel al zegt gaat het over een dochter van een ster. Sheetal is een dochter van een Ster en van een menselijke vader. Maar wanneer haar vader ziek wordt gaat ze op zoek naar haar moeder, die terug is gegaan naar de sterren. Het boek klinkt alsof ik er zeker van kan gaan genieten. En de borstel is daarnaast ook gewoon heel mooi en hij borstelt heel fijn, hahaha.

En dan zit er ook nog badzout in de doos! Badzout is altijd leuk, behalve als je geen bad hebt, want dan heb je er een stuk minder aan. Maar er komt vast wel weer een moment waarop ik een bad tot mijn beschikking heb en dan ga ik er dankbaar gebruik van maken. Hij ruikt in ieder geval heel lekker. Hij ruikt wat zoetig en kruidig. Deze badzout en het potje is gebaseerd op We Hunt the Flame van Hafsah Faizal, een boek die ik al in mijn digitale boekenkast heb staan en snel wil lezen. Door deze badzout word ik wel nog enthousiaster.

En dan het boek! Het boek is The Gilded Ones van Namina Forna. Het boek is van de buitenkant al heel erg mooi. De kleuren passen zo goed bij elkaar. Het meisje op de kaft ziet er heel mooi uit en het is ook nog een fijne hardcover. OwlCrate, maar ook andere boekenboxen leveren vaak een speciale editie van het boek en dat is hier ook het geval. De achtergrond van de kaft is niet alleen mooier gemaakt met figuurtjes, maar hij is ook nog eens gesigneerd! Daar word ik wel blij van.

Het verhaal is ook nog eens intrigerend. Het gaat over een dorp waar de waarde van de vrouwen wordt bepaald aan de hand van de kleur van het bloed. Rood bloed is normaal, maar als je bloed goud van kleur is dan hoor je er niet bij en word je een tweederangs burger. De hoofdpersoon hoorde er al niet echt bij, maar als haar bloed goud kleurt staat haar nog ergere dingen te wachten. Totdat er een mysterieuze vrouw in het dorp komt om haar op te halen. Ze kan in het dorp blijven óf ze gaat vechten in het leger van het rijk. Ze gaat met de vrouw mee en dan wordt het een heel spannen verhaal. Klinkt heel spannend, toch? Ik ga dit boek zeker lezen!

Deze boekenbox is echt zo cool! Het enige wat me echt niet aanstond was het tasje, maar de rest was echt super leuk. De pin en de sleutelhanger zien er heel mooi uit en de borstel is ook nog eens heel fijn. Het boek wil ik zeker gaan lezen en ooit vind ik nog wel een bad waarin ik het badzout kan gebruiken. Nee, ik blijf zeker nog even bij deze boekenbox hangen.