Deze week zijn we voor de Friday Five weer terug bij de letters. Deze week is het tijd voor de letter V en dus ga ik jullie vertellen over mijn favoriete boeken die beginnen met een V. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Het Verhaal van de Dienstmaagd – Margaret Atwood

Dit verhaal is zo interessant, maar tegelijkertijd ook aardig ongemakkelijk. Het boek is een dystopie van de toekomst waarin vrouwen in feite niks meer te zeggen hebben. Alle vrouwen worden verdeeld in groepen. Slavinnen, vrouwen van de mannen, maar de hoofdpersoon, Offred, is een vrouw waarvoor bepaald is dat ze de kinderen van mannen moet dragen. Het ongemakkelijke is dat de mogelijkheid bestaat dat deze dystopie werkelijkheid wordt. Het is een goed boek en zeker een aanrader.

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd is een van mijn lievelingsboeken van mijn lievelingsschrijfster uit Nederland. Verkikkerd is het eerste boek van een serie aan boeken over een meisje die gaat studeren in Delft, maar het is niet helemaal zoals ze verwacht had. Ze komt namelijk in een studentenhuis met nerds te wonen en dat bevalt haar helemaal niet. Het is zo’n schattig boek en de karakters zijn ook geweldig. Ik houd er zo veel van en ik wil sowieso snel het derde boek van deze serie lezen.

Violet – Abigail Gibbs

Violet is ook een heel cool boek, maar wel heel anders dan de rest van de boeken in dit lijstje. Dit is namelijk een vampierenboek. Het eerste boek van deze serie in ieder geval. In dit boek komt Violet bij toeval in de wereld van vampieren en ze wordt meegenomen naar het kasteel van de vampieren. Ze ontmoet de gevaarlijke Kaspar, die de troonopvolger is van het rijk. Het is een heel spannend boek, maar er komt ook wat passie enzo in voor. Het vervolg op dit boek is ook heel cool en ik vind het echt super jammer dat de schrijfster niet verder heeft geschreven aan de serie.

Verschijning – Joany de Vries

Verschijning is een cool boek van Joany! Ik ken Joany van haar blog Craving Pages, maar ze heeft even geleden dus ook een boek geschreven! Ik vind het een heel gaaf boek. Het is voor een deel een magisch en geestig (haha) boek. Het gaat namelijk over Jeanne Weeber die op zoek gaat naar haar moeder in Nederland. Ze is de dochter van een bekende YouTube -ghosthunter, maar nu gaat ze, tegen de wil van haar vader in, op zoek naar haar moeder. Maar in Nederland, in Noord-Brabant zelfs, komt ze meer bovennatuurlijks tegen dan ze had verwacht. Een heel cool boek en zeker een aanrader.

Vivian Apple at the End of the World – Katie Coyle

Vivian Apple is ook een hele interessante duologie. Het is een apocalypse boek, maar dan met een twist. Echt super interessant, want er is een sekte bij betrokken. Door de sekte weten veel mensen niet meer wat echt is en wat gefabriceerd is. Het is een heel cool boek met veel wat je zou kunnen vermaken. Een roadtrip, spanning, mysterie en een beetje liefde. Het is een gaaf boek en er is zelfs een vervolg op gemaakt, namelijk Vivian Apple Needs a Miracle.

En dit was de Friday Five van deze week! Zie jullie allemaal terug bij de Friday Five van volgende week en misschien nog eerder voor andere blogs. Kun je nu niet genoeg krijgen van het lezen van boeken, net als ik, dan vind je de blogs van de volgende mensen misschien ook wel leuk. Zij doen ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)