Park met water

Er is een onderwerp dat ik stiekem heel interessant vind. Het liefste zou ik er allerlei onderzoek naar doen om er meer over te weten te komen. Ik kijk series, lees boeken er over. Zodra het onderwerp ergens ter sprake komt MOET ik gewoon meeluisteren. Het is het onderwerp dat mijn aandacht trekt. Stiekem vind ik het een beetje beschamend, terwijl dat eigenlijk niet zo is.

Het onderwerp is sektes.

Ik heb dit onderwerp mijn hele leven al interessant gevonden denk ik. Op de middelbare school moesten we een keer een presentatie geven over drie sektes of religieuze bewegingen die we zelf hadden uitgekozen. Ik denk dat ik er toen pas echt achter ben gekomen hoe interessant ik het eigenlijk vind. Ik wilde er meer over weten!

Ik heb hierover een aantal series gezien. Er was een serie over een Amerikaanse sekte, waarbij een aantal sekteleden naar buiten probeerden te komen. Die serie heette Breaking the Faith. Ook gaat het over hoe het met de mensen verder gaat wanneer ze er eenmaal uitgebroken zijn. Hoe komen ze terug in het ‘echte’ leven die ze misschien nooit hebben gehad.

Een andere serie die ik heb gezien was op de Nederlandse televisie. Een man deed onderzoek naar sektes in Nederland door te infiltreren in deze sektes. Ik vond het vooral heel interessant over hoe je er binnen komt.

Ook lees ik boeken over sektes. Dit is dan vooral fictie, omdat ik daar ook veel van houd. Het onderwerp in boeken is gewoon iets waar ik van kan genieten. Het boek dat ik heel vaak heb gelezen is Divine Madness of Hemelse Waanzin van Robert Muchamore. Dit is een boek waarin kinderen undercover gaan in een sekte. Ze komen er binnen en proberen zo informatie te vinden bij de organisatie van de sekte. Ik vind het echt super interessant en dan zit er ook nog actie en spanning in. Geweldig.

Maar wat vind ik nou zo interessant aan sektes. Het is vooral hoe een sekte werkt. Hoe kom je er binnen, en hoe komt het dat mensen binnen willen komen. En hoe gaat het er binnen de sekte aan toe. Hoe gaan mensen met elkaar om. Alles eigenlijk wel. Een sekte is een soort andere wereld die ik niet zo goed begrijp. Ik wil er meer over te weten komen!

Wat vind jij van het onderwerp sektes? Weet je nog goede boeken die er over gaan?

Kitty!