En dat was februari al weer. Net als vorig jaar lijkt dit jaar al weer als een wervelwind voorbij te gaan. Gelukkig had ik deze maand genoeg tijd om lekker te lezen, dus dat komt dan wel weer goed uit. Het was echt een geweldige leesmaand met heel goeie boeken en in deze blog ga ik jullie hierover vertellen. Here we go.

Het eerste boek dat ik las deze maand had ik al op 3 februari uit. Een vroege read dus, maar het was wel een hele leuke read: Val en Verlossing van Leigh Bardugo. Het is het laatste boek in de Grisha serie en deze heeft mij positief verrast! Ik was wat bang voor bepaalde eindes en uitkomsten en ik was aardig blij dat die niet uit bleken te komen. Het boek was dus voor mij niet helemaal voorspelbaar (maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen). Ook de karakters hebben me weer blij verrast. Ik ben blij dat de hoofdpersoon ook wat met de andere om ging. Het was gelukkig niet alleen nog maar zij en Mal. Ik had nog iets meer representatie willen zien, maar voor nu was het al aardig wat.

Voornamelijk voor de Pondathon las ik Get a Life, Chloe Brown van Talia Hibbert. Echt een schattig en leuk boek was dat! Er zat aardig wat representatie in (een zwarte hoofdpersoon met een chronische aandoening, psychologische problemen). Het was zo’n fijn boek om te lezen! Ik genoot bijna van elk hoofdstuk en elke bladzijde. Er was maar een klein stuk waar ik een beetje gestrest van werd (als je voelt dat het fout gaat. Aaaah). Maar gelukkig wist Talia het heel netjes op te lossen en verder vloog ik echt door het boek. Heerlijk verhaal waar ik heel erg van heb genoten.

Dan heb je nog Time Out van Kenny Rubenis. Dit is weer een van de bundels van Dating for Geeks en ook deze was weer helemaal geweldig. Het duurde wel lang voordat Yvon en Jasper eindelijk met elkaar gingen praten en dat was natuurlijk de ontknoping van het einde van de vorige bundel. Maar natuurlijk was dit deel weer om te gieren van het lachen en er waren zo veel herkenningspunten. Je vriend vertellen dat iets een quest is zodat hij klusjes gaat doen. Ja, dat lijkt me sowieso een goed idee, hahaha. Geweldig boek en ik ga snel kijken hoe ik het volgende deel in huis kan halen.

En dan gaan we naar het laatste boek dat ik afgelopen maand heb gelezen. Deze heb ik maar kort geleden uitgelezen, op de laatste dag van februari nog wel, maar het was zeker niet het minste boek dat ik ook heb gelezen. In XOXO staat K-pop en muziek centraal. Na een wel heel gezellige avond met Jaewoo hoort Jenny maanden niks van hem. Totdat ze in een Koreaanse school gericht op muziek in Seoul weer recht tegenover hem staat. En hij blijkt een bekende idol te zijn in een beroemde K-pop-band. Er bloeit wat op, maar een relatie van een K-popster is natuurlijk not done. En hoe gaat Jenny er voor zorgen dat ze op een prestigieuze muziekschool in New York komt, terwijl ze er ook nog voor haar oma is. Het is een heel interessant boek (ik ben nu echt geïnteresseerd in de wereld achter K-pop), en tegelijkertijd lief en spannend. Ik vond het luisterboek niet helemaal denderend, maar het verhaal is zeker een aanrader!

En dat waren de boeken die ik in februari heb gelezen! Ik hoop van maart weer zo’n mooie leesmaand te maken, maar dat moeten we nog zien, want in maart ga ik verhuizen! Welke boeken las jij in februari?