Een nieuwe vrijdag en een nieuwe Friday Five die op je scherm verschijnt! Deze week zitten we weer bij de auteurs waarvan de namen beginnen met een letter van het alfabet. Deze blog MOEST ik wel schrijven, want de letter van deze week is de R! (Je weet wel, de eerste letter van de naam Rianne, hehe). De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en deze week had ik gelukkig niet zo veel moeite met het vinden van de juiste boeken. So, let’s go!

Het eerste boek dat ik wil noemen is Honey Girl van Morgan Rogers. Dit is echt zo’n schattig en lief boek dat tegelijkertijd belangrijke vragen stelt over depressie, overspannen zijn, verwachtingen en liefde. Het boek gaat over Grace, waarvan verwacht wordt dat ze goed werk gaat doen als wetenschapper. Echter ziet ze het niet zitten en staat ze zwaar onder druk. In een wilde nacht trouwt ze met een vrouw die ze niet kent en later vlucht ze naar haar toe om zichzelf te vinden. Echt een geweldig boek en ik heb er heel erg van genoten.

En dan hebben we de Dating for Geeks serie van Kenny Rubenis! Kenny Rubenis heeft jaren lang elke werkdag een hilarisch stripje gemaakt voor de Metro en die zijn samengevoegd in verschillende bundels. Ondertussen verschijnen deze stripjes niet meer in de krant, maar op Facebook zijn ze nog te lezen. En natuurlijk in de bundels die nog steeds uitkomen. Nerds zijn gewoon super grappig en het is allemaal best wel herkenbaar. Zeker leuk!

Het volgende boek dat ik wil noemen is Interview with the Vampire van Anne Rice. Dit boek gaat over, hoe raad je het, vampieren. In dit eerste deel van de serie staat voornamelijk de vampier Louis centraal, die zijn verhaal verteld aan een jonge interviewer. Het gaat over Louis, de meisjesvampier Claudia en Lestat. Ze hebben ruzie. Er is haat en nijd. Vampieren worden vermoord en vampieren slaan op de vlucht. Ik denk dat de andere boeken ook nog heel leuk zijn, dus die wil ik zeker nog een keer oppakken.

Het Koninkrijk is nog een boek van een auteur waarvan de achternaam begint met een R: Jess Rothenberg. Dit is een heel interessant boek over een pretpark á la Disneyland waar de prinsessen eigenlijk droides zijn. Ze zijn perfect en leren over alles wat ze doen en lezen. Het is kunstmatige intelligentie. Totdat er de vraag rijst of ze ook gevoelens hebben. En wat gebeurt er als ze boos worden? En wie is er dan verantwoordelijk? Heel interessant en het zette me echt aan tot denken. Het verhaal is verder misschien niet perfect, maar zeker vermakelijk.

En dan het laatste boek op het lijstje van deze week: Miss Peregrine’s Home for Perculiar Children van Ransom Riggs. Dit is het eerste boek in een serie waar ik tot nu toe heel erg van heb genoten. De bijzondere kinderen uit deze boeken hebben speciale krachten. Ze kunnen vliegen, hebben een extra mond of kunnen uit het niets vuur maken. Sowieso maken ze allemaal kans om in het circus terecht te komen, maar dat wil je niet. In plaats daarvan vechten ze en zorgen ze er voor dat de bijzondere mensen veilig kunnen leven. Geweldige boeken en ik kijk heel erg uit naar het laatste boek in de serie: The Desolations of Devil’s Acre.

En dat waren mijn boeken voor de Friday Five van deze week! Hopelijk heb je er zo veel van genoten om deze blog te lezen als ik had om deze blog te schrijven. Lees vooral ook de blogs van de andere mensen die meedoen aan de Friday Five en tot de volgende keer!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)