Afgelopen maand heb ik vier boeken gelezen! Niet geweldig veel, maar in deze blog hoop ik jullie kort te vertellen welke boeken ik heb gelezen en kort wat ik van deze boeken vond. Het lijkt me leuk om in de toekomst vaker dit soort blogs te schrijven. Ook zodat ik jullie kan laten weten hoe ver ik ben gekomen met mijn To Be Read die ik heb gemaakt voor die maand. Zo wil ik jullie graag vertellen hoe ik in oktober heb gelezen met mijn To Be Read lijstje.

Maar nu hebben we het over september. In september heb ik dus 4 boeken gelezen. De eerste daarvan was The Gilded Ones van Namina Forna. Dit is een boek dat ik uit een Owlcrate box heb gekregen en ik vond het zo’n goed boek. Er zaten veel goede dingen in het boek en ik heb er erg van genoten. Ik hoop hier nog een recensie van te schrijven, dus hopelijk zien jullie die snel tegemoet komen.

Daarnaast las ik ook nog twee bundels met korte verhalen. Ik wilde me meer gaan verdiepen in het schrijven van korte verhalen en daarom leek het me een goed idee om ook korte verhalen te gaan lezen (goed idee hè!). De eerste bundel die ik las was Maak er een feest van geschreven door Nicole Flattery en vertaald door Johannes Jonkers. Deze verhalenbundel vond ik niet helemaal geweldig. Het had een interessant concept. De schrijfster onderzoekt de rol en betekenis van vrouwen in de samenleving. Het gaat veel over relaties, maar ik vond de verhalen vooral wat vreemd en onbegrijpelijk. De hoofdpersonen hadden naar mijn idee wat rare gedachtegangen. Waarschijnlijk moet je van dit soort verhalen houden om ze leuk te vinden.

De tweede verhalenbundel die ik las was Er was eens van Jen Minkman, Cathinca van Sprundel, Marijke F. Jansen, Miranda Peters en Suzanne Peters. Dit is een verhalenbundel met sprookjesachtige verhalen. Alle verhalen waren gebaseerd op sprookjes en het was speciaal bedoeld voor Young Adults, dus deze bundel kon ik een stuk beter waarderen. Niet alle verhalen pakte me even goed, maar ik heb wel genoten van de hele bundel als geheel. Wie weet verschijnt hier nog een recensie over op mijn website.

Als laatste las ik De Duistere Voorspelling van Rick Riordan. Dit is het tweede boek in de Beproevingen van Apollo serie. Natuurlijk heb ik al genoeg dingen over de boeken van Rick Riordan verteld, maar dit was een boek dat ik nog niet eerder had gelezen. Het was weer een leuk verhaal met in ieder geval hele interessante karakters. Ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg. Waarschijnlijk komt hier nog wel een meer uitgebreidere blog over online.

En dat waren de boeken die ik las in oktober! Wil je nu nóg beter bijhouden wat ik lees, kijk dan ook vooral op mijn Goodreads. Die vind je hier. En dan zie ik jullie later weer in een van mijn nieuwere blogs!