Ik loop een aardige hoeveelheid boeken achter op mijn Reading Challenge voor dit jaar, en daarom leek het me leuk om wat meer uitdaging aan mezelf te geven op het gebied van boeken lezen. En ik wil denk ik ook wat meer gestructureerd gaan lezen. Dit wil ik doen door elke maand een blog te schrijven over welke boeken ik die maand wil gaan lezen. Oktober is nog maar net begonnen en daarom is voor deze blog mijn TBR (To Be Read, oftewel: nog te lezen) voor oktober aan de beurt!

Ik ben op het moment nog Nathalie’s Geestverschijning aan het lezen, een boek van Harm en Yedda den Hertog-Koopmans. Dit is het tweede deel van de Cyclus van Creatie. Deze trilogie gaat over Nathalie, die er achter komt dat er een hoop meer bovennatuurlijks aan de hand is in de wereld dan ze in eerste instantie dacht. Nathalie wordt een magiër en moet zich zien te redden in deze voor haar nieuwe wereld. Ik vind het boek tot nu toe heel cool, ook omdat ik weer meer leer over de spannende wereld die Harm en Yedda in elkaar hebben gezet.

Daarnaast heb ik ook nog twee boeken van de bibliotheek geleend. De eerste is Midwinter van Suzanne Vermeer. De eerste thriller die ik oppak en ik ben heel benieuwd wat ik er van ga vinden. Wat ik cool vind aan de boeken van Suzanne Vermeer is dat de boeken vaak veel vrouwen als hoofdpersonages hebben. Ik heb altijd het idee dat veel thrillers veel mannen hebben en dit voelt daarom voor mij als een goede schrijfster om mee te beginnen. Midwinter gaat over een vrouw die jaren geleden een ski-ongeluk heeft meegemaakt. Door schuldgevoel verbreekt ze het contact met haar vrienden. Jaren later wordt ze door haar therapeut aangemoedigd om weer mee te gaan skiën met haar oude vrienden. Maar dan worden er allerlei vervelende emoties opgeroepen en blijkbaar wordt het nog heel spannend. Ik ben heel benieuwd.

Het tweede boek dat ik heb geleend bij de bibliotheek is Verknocht van Lisette Jonkman. De eerste twee boeken van deze serie vond ik hilarisch. Ik heb zo hard gelachen om deze boeken en Lisette Jonkman kan zo fijn schrijven en grappige verhalen vertellen. Ik heb helaas het derde boek nooit gekocht, omdat de omslagen van stijl zijn veranderd, maar ik ben wel heel benieuwd naar dit derde boek in de serie.

Een ander boek dat ik wil lezen in oktober is Wayward Son van Rainbow Rowell. Dit is het vervolg op Carry On van dezelfde schrijver. Het is een verhaal dat voorkomt in Fangirl, een van mijn lievelingsboeken. De hoofdpersoon van dat boek schrijft Fanfictie en dat is dus Carry On. Ik weet niet meer precies hoe Carry On ging, maar Wayward Son is ook vast wel weer een leuk vermakelijk verhaal over tovenaars in een tovenaarsschool met interessante wezens en grappige queer onderdelen.

Het laatste boek dat ik voor deze maand op mijn TBR heb staan is Dream Dark. Dit is een kort tussenboek in de Beautiful Creatures serie. Het boek gaat, als ik het goed heb begrepen, over Link. Link is een goede vriend van Ethan Wate. Hij is normaal. Of zo normaal als je bent als je in Gatlin woont. Maar hij is gebeten door een Supernatural en dat verandert hem. Ik ben heel benieuwd naar dit tussenverhaal. Het is vrij kort, dus lekker voor een keertje tussendoor!

En dat zijn de boeken die ik (voor nu) op mijn lijstje heb staan voor oktober. Ik ben benieuwd of ik hier doorheen kom. Vast wel en wie weet voeg ik nog wel meer gelezen boeken toe voor deze maand.

Welke boeken hoop jij te lezen in oktober?