Zoals je in deze blog kan lezen twijfel ik wel eens aan het stellen van leesdoelen. Deels omdat ik dan de neiging heb om te stoppen met lezen als ik mijn doel heb bereikt en deels omdat het dan te veel druk geeft om te gaan lezen, ook als ik veel liever iets anders doe. Het moet natuurlijk wel gewoon leuk blijven!

2016 Reading Challenge

2016 Reading Challenge
Rianne has
read 21 books toward
their goal of
50 books.
hide

Op Goodreads kan je een leesdoel instellen. Dit is simpelweg een doel van het aantal boeken dat je leest in dat jaar. Ik heb een paar jaar geleden mijn doel wat hoger gezet, 75, 100. Ik merkte dat het te hoog gegrepen was en dat ik het ook niet echt leuk vond. Daarom heb ik het afgelopen jaar mijn leesdoel naar 50 gebracht. En dit is me zeker goed bevallen!

Vijftig is voor mij een haalbare hoeveelheid. Het zorgt er voor dat ik wel gewoon blijf lezen, maar dat de druk niet te hoog komt te liggen dat het niet leuk meer is. Het geeft ook wel een kick als ik hem uiteindelijk heb gehaald. Waar ik ook bang voor was gebeurde ook. Ik was namelijk eind november al klaar met mijn challenge en in december heb ik daarom bijna niet meer gelezen.

Pretty Little Liars

Het aankomende jaar wil ik ook wat meer boeken uit mijn boekenkast lezen. Ik heb de neiging om boeken te komen en dan anderen te gaan lezen. Deels omdat ik bang ben dat hij niet leuk is en deels omdat er nog zo veel andere leuke boeken zijn.

Daarnaast wil ik nog heel wat series uitlezen. Er zijn best veel series die ik aan het lezen ben. Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, Cirque du Freak van Darren Shan en Pretty Little Liars van Sara Shepard. Als ik deze series eindelijk uit heb dan kan ik ook weer met heel wat andere series beginnen.

Cirque du Freak

Ik hoop weer op een mooi leesjaar en ik hoop dat ik weer veel mooie boeken mag gaan lezen.

Wat zijn jouw leesdoelen voor 2017?