Het idee van zielige of speciale kerstreclames komt uit het buitenland. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze elk jaar de John Lewis Christmas Advert. Vorig jaar was er een mannetje op de maan. Dit jaar is er een ander, iets vrolijker filmpje met een boxer. Deze is super leuk om te zien!

Maar er zijn ook wat meer emotionele kerstreclames. Zo hadden we in 2014 (en daarvoor ook al) de reclames van Merci. Ik vind deze zo mooi en ik vind het liedje ook zo leuk. Ik krijg er veel meer een kerstgevoel van.

Dan heb je ook nog de huidige reclame van de Jumbo. Frank Lammers moest boodschappen doen, maar hij komt maar met de helft thuis, omdat hij iedereen moet helpen onderweg. De eendjes voeren, de zwerver eten geven. Daarnaast neemt hij ook nog een lief poesje mee naar huis. Echt super lief.

Dan heb je ook nog de veelbesproken reclame van Edeka van vorig jaar. Het gaat over een man die helemaal geen familie op bezoek krijgt en dan iets regelt, waardoor iedereen ineens wel langs komt. Ik vind dat het filmpje op zich een mooi filmpje is. Hij is echt super gevoelig en ik krijg er tranen van in mijn ogen. Maar ik vind het een beetje een rigoureuze en gevaarlijke actie hoe de oude man het voor elkaar krijgt. Het filmpje is Duits, maar je kan hem wel Engels ondertitelen .

Als laatste heb je nog een van Sainsbury, een Britse supermarktketen. Ook deze gaat om gezelligheid en liefde tijdens Kerst en het is ook nog een grappig en gezellig filmpje. Ik word er helemaal blij van. En daarnaast geeft ook deze je een echt kerstgevoel.

Wat zijn jouw favoriete kerstreclames?