De Friday Five van de eerste vrijdag van 2019. Happy new year! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is, zoals hierboven ook al staat: Mijn boekenvoornemens voor 2019. Want natuurlijk betekent een jaarwisseling dat we weer goede voornemens ‘moeten’ hebben. Ik ben hier lichtelijk vanaf gestapt. Mijn enige voornemen is om beter voor mezelf te zorgen. Maar dat terzijde. Boekenvoornemens. Houd je schrap.

Het grootste boekenvoornemen dat ik heb is het volgende: blijven lezen. Ik werk sinds september full-time en dat betekent dat ik minder tijd heb. Ik heb de afgelopen vier maanden gemerkt dat ik wat moeite heb om mijn vrije tijd goed in te delen. Ik heb te snel de neiging om te kiezen voor iets makkelijks om te doen. Tv kijken, gamen of Youtube filmpjes kijken. Ik zou graag meer van die tijd gebruiken om lekker te lezen.

Daarnaast wil ik meer schrijven over boeken op deze blog. Ik heb wat moeite met blogjes te blijven produceren, omdat mijn inspiratie voor leuke interessante blogjes vaak een beetje achterblijft. Daarom wil ik wat meer gaan schrijven over boeken. Waarschijnlijk wat meer recensies. Wat meer overzichtjes over welke boeken ik gelezen heb of wil kopen.

To be read pile

Ook wil ik meer boeken lezen die ongelezen op ‘mijn boekenplank’ staan. Mijn boekenplank staat hier tussen aanhalingstekens, want ik heb niet ‘een boekenplank.’ Mijn boeken staan op veel verschillende plekken. In mijn kamer in Nijmegen heb ik een paar losse planken met boeken, bij mijn ouders heb ik een boekenkast staan en bij mijn vriend liggen wat losse boeken en vooral wat willekeurige stapeltjes met boeken die ik bij hem thuis aan het accumuleren ben. Misschien moet ik ze ook es een keer gaan lezen?

Bovendien wil ik meer ‘volwassen’ boeken gaan lezen. Ik lees voor nu vooral veel Young Adult. Boeken die zijn geschreven voor lezers die eigenlijk al wat jonger zijn dan ik. En het zijn dan vooral avonturenverhalen, heldenverhalen etc. etc. Maar eigenlijk hebben de hoofdpersonen van deze boeken problemen naar hun leeftijd en dat betekent dat ik er veel minder mee kan dan eerst. Ik denk dat het goed voor me is om meer boeken te lezen over problemen die ik, op mijn leeftijd (23), tegen kan komen. Daar heb ik misschien praktisch gezien veel meer aan.

Plezier. hebben. in. het. lezen. Is dat niet een van de belangrijkste voornemens voor iedere lezer? Want ik kan natuurlijk veel boeken lezen, alle boeken lezen, betere boeken lezen, de juiste boeken lezen, maar daar heb je niks aan als je er geen plezier aan hebt. En dus wil ik plezier blijven hebben in het lezen van boeken. Want dat is waar het allemaal om draait toch?

Lees ook over de voornemens van de anderen die mee doen aan de Friday Five!

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Esmee (Leesmee)
Eline (All The Feels)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Lieke (Make It Personal)
Sarina (Live The Book Life)
Angela (Faeraphel)
Robin (My Thousand Lives)
Anneke (Verhaalverliefd)
An (Boekenvirus)
Bianca (Bookalicious Journey)
Monica (My Perfect Book Life)
Joany (Craving Pages)
Chelsey (Lees Mee Met Mij)
Fleur (Fleur Talks)
Conny (Connies Boekkies)
Dalinja (Life As Dalinja)
Merel (Young Adult Book Club)
Paula (Must Magazine)
Maud (Lovelyoffflower)
Liana (Sterrenregen)
Valerie (Wonderstruck Books)
Samantha (Bookish Villainy)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Veerle en Celine (Secrets of the Tales)
Natasha (About my bookshelf)
Judith (Judithblogtsolo.nl)