De laatste dagen van 2018 en de eerste paar dagen van 2019. Dat belooft wat, toch? Dat moet je zelf maar bepalen. Dit is een overzicht van mijn bezigheden in deze week. De laatste week vakantie voordat het harde werken weer gaat beginnen.

Zaterdag 29 december

Zaterdag was het tijd voor Dungeons and Dragons! Ik doe met wat familieleden van mijn vriend een D&D campaign waarin ik de dungeon master ben. Hiervoor hebben we ’s ochtends wat inkopen gedaan. We hebben vooral lekkere dingen gekocht en ingrediënten gekocht voor het avondeten. Daarna heb ik nog wat voorbereidingen getroffen, in alle hectiek geprobeerd nog wat van de campaign in me op te nemen, zodat ik niet alles ben vergeten en alles moet opzoeken in mijn boekje.

En ’s middags was het tijd voor D&D. Het was super leuk en super gezellig! Mijn vriend vindt het heel leuk om eens in de zoveel tijd te roepen: “Ik ga op zoek naar paddenstoelen!” Hij vindt het heel belangrijk om een dierliefhebbende hippie te zijn die houdt van paddenstoelen eten, ongeacht wat de consequenties zijn. Lekker handig. Verder was het heel gezellig. Mijn groepje komt gelukkig langzaam wat verder na wat gedrentel. Er is nog niemand dood, dus dat is fijn, al kwamen we wel dichtbij.

Zondag 30 december

Zondag was het voor het grootste deel een bijkomdag. Na alle hectiek van de feestdagen en de Dungeons and Dragonssessie heb ik op deze dag vooral gelezen (ik heb Magnus Chase and the Hammer of Thor van Rick Riordan uitgelezen!), ik heb Youtube-filmpjes gekeken en ik heb The Princess Switch gezien, een cheesy kerstfilm met Vanessa Hudgens in de hoofdrol gezien. Ik vond het een zeer vermakelijke film ondanks dat hij lichtelijk voorspelbaar was.

Verder ben ik ’s avonds weer naar mijn ouders gereden. Onderweg hebben mijn vriend en ik bijna non-stop naar de Top 2000 geluisterd. Het regende wat, wat het wel moeilijk maakte door het reflecterende wegdek en de glinsterende autolampen, maar verder was het een rustige terugreis.

Maandag 31 december

Oudjaarsdag! Oudjaarsdag stond voor een groot deel in het teken van bijkomen, uitrusten en me geestelijk voorbereiden op de jaarwisseling. Ik ben op die dag wat bezig geweest met het opzetten van een manier om wat meer met mijn schrijfsels te doen. Daarnaast heb ik een kleine short-story geschreven en ik heb meer Youtube filmpjes gekeken.

’s Avonds hebben mijn vriend en ik wat Knights of Pen and Paper +1 gespeeld, een computergame waarin je in feite Dungeons and Dragons speelt. Daarnaast hebben we met de hele familie het bordspel Ticket to Ride gedaan. Het was echt een super leuk spel, echter duurde het wel heel lang. Na de jaarwisseling zijn we zelf nog een hele tijd doorgegaan. En ik won!

Dinsdag 1 januari

Een nieuw jaar! Een jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Ofzo. We begonnen de dag met vuurwerk. Vooral vuurwerk van de buren en mensen om ons heen, want wij hadden zelf geen vuurwerk. Ik heb met mijn vader nog een biertje gehad bij de buren en nadat het bordspel was afgelopen zijn we naar bed gegaan. Om half 3. Ouch.

Toen we weer wakker waren zijn we naar mijn oma geweest voor een nieuwjaarsbijeenkomst met de familie. Heel gezellig en lekkere hapjes. Daarna gingen we door naar de andere kant van de familie voor meer eten en meer gezelligheid. Zeker leuk om iedereen weer te zien!

’s Avonds was ik wel compleet uitgeput. Ik heb voor en na het eten nog een tijdje geslapen. Daarna gingen we nog even naar de buren voor nog een bijeenkomst. De buurt gaat altijd bij elkaar langs op nieuwjaarsavond en dan gaan ze bij elk huishouden even wat drinken. Helaas blijven ze dan natuurlijk veel te lang hangen, dus dan wordt het heel laat. Mijn vriend en ik zijn dus snel naar huis gegaan om naar bed te gaan. Ik heb toen nog even kort wat gelezen in The Subtle Art of not Giving a Fuck van Mark Manson, een Youtube-video gekeken en daarna ben ik naar bed gegaan.

Om kwart over 3 hoorde ik veel drukte en gezelligheid beneden. De hele buurt is bij ons thuis aangekomen. Ouch.

Woensdag 2 januari

Wow. Dit jaar gaat snel. Het is al weer 2 januari. 2 januari stond in het teken van heel. veel. uitrusten. Ik had besloten dat deze dag van mij was en van niemand anders. ’s Ochtends heb ik daarom (eindelijk!) weer hardgelopen. Tijdens het hardlopen heb ik geluisterd naar een podcast van Ariel Bissett genaamd Books Unbound. Ik heb geluisterd naar aflevering 2: Birds Art Life Death by Kyo Maclear With Jason Purcell. Daarnaast heb ik verder gelezen in The Subtle Art of not Giving a Fuck. Ik heb wat Youtube video’s gekeken en ik heb verder gewerkt aan mijn plan om iets meer met mijn schrijfsels te doen, maar daarover later meer.

’s Avonds hebben mijn vriend en ik even The Sims 3 gedaan en we hebben met het hele gezin naar De Slimste Mens gekeken. Dat was zeer leuk. Ook omdat Bregje Hofstede er was. Ik had haar nog niet eerder gezien, maar ze lijkt me een heel interessant persoon.

Verder heb ik ’s avonds voor het slapen gaan nog een deel van een oudere aflevering van High Rollers gekeken. Ze hebben naar de nieuwe serie Aerois ook nog een oudere campaign, namelijk Lightfall. Hiervan ben ik bij A Revenant Revealed – HighRollers D&D: Episode 27.

Donderdag 3 januari

3 januari stond vooral in het teken van de kat naar de dierenarts brengen, maar daarvoor heb ik nog wat gelezen in The Subtle Art of not Giving a Fuck van Mark Manson. Daarna zijn we met de auto naar mijn vriend zijn huis gereden. Onderweg hebben we twee podcasts geluisterd. De eerste was van the Write Now podcast van Sarah Werner, een podcast over schrijven. Daarvan luisterden we naar aflevering 15: Why is it so important for writers to read? Daarnaast luisterden we naar een aflevering van de Yogpod. Het was een hele oude aflevering, namelijk een aflevering van 24 juni 2009(!). Het was een aflevering genaamd Xephos is lazy and never provides a title or summary. Het is een zeer goede titel, dat zeker.

Nadat we bij mijn vriend waren aangekomen hebben we de kat naar de dierenarts gebracht voor haar prikjes. Dat vond ze niet ideaal, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen.

Nadat de kat boos weg is gerend ben ik weer gaan lezen in The subtle art of not giving a fuck en ik heb hem uitgelezen!

’s Avonds heb ik een kort verhaal geschreven en daarna hebben mijn vriend en ik Kingdom: Two Crowns gespeeld. Het ging in het begin niet ideaal, omdat we het een hele tijd niet voor elkaar kregen om samen te spelen, maar daarna is het wel gelukt.

Vrijdag 4 januari

Vrijdag heb ik eerst lekker uitgeslapen. Maandag beginnen de gewone werkweken weer en ik moest nog aardig bijslapen om genoeg energie te krijgen. Nadat ik lekker had uitgeslapen ben ik begonnen met lezen in De Royals 3: Geheimen van Erin Watt. Deze serie vind ik heel interessant, maar ik kan me ook ergeren aan de personages.

’s Middags heb ik nog Stardew Valley gestreamd. Deze stream kan je hier vinden. Dat was erg interessant. Normaal vind ik het na een uur wel genoeg geweest met streamen, maar nu ben ik bijna twee uur doorgegaan! Hierdoor kwamen we wel bijna te laat voor ons etentje, want mijn vriend en ik gingen uit eten! We hebben lekkere pannenkoeken gegeten en dat was zeker een lekker en gezellig! Mjam.

’s Avonds heb ik nog een stukje High Rollers gekeken, namelijk Rogue’s Gambit #11: the Finale! Daarna ben ik ook redelijk op tijd weer naar bed gegaan.