Ik luister tegenwoordig weer zo veel podcasts, dat het tijd is voor een nieuwe sessie in mijn podcasts rubriek. In deze rubriek vertel ik jullie over een specifieke podcast waar ik graag naar luister. Deze keer: Books Unbound, een boekige podcast!

Books Unbound is een podcast van Ariel Bissett en Raeleen Lemay. Twee jonge vrouwen (volgens mij zijn ze net iets ouder dan ik) die er van houden om over boeken te praten. Ariel kende ik al van haar booktube channel (een kanaal op Youtube in de booktube community, wat een community is op Youtube over boeken). Raeleen kende ik nog niet echt, maar het zijn twee toffe vrouwen die houden van boeken en ik vind het gewoon heel leuk om naar hun en hun enthousiasme te luisteren.

De podcast gaat over boeken (wie had dat nou gedacht?). De ondertitel van hun podcast is ‘unbinding books to get to their hearts’. Ze praten in de podcast veel over de boeken die ze hebben gekocht, gelezen, aan het lezen zijn en dergelijke, maar daarnaast vertellen ze ook veel over wat er gebeurt in de boekenwereld. Ze zoeken nieuws over schrijvers, boekverfilmingen, prijzen die zijn uitgerijkt, nieuws over boekenwinkels, boekenmarkten en andere boekige dingen. Er is genoeg!

Daarnaast is een groot onderdeel van hun podcast het aanraden van boeken aan luisteraars. Luisteraars vullen via hun website een formulier in waarin ze aangeven naar wat voor boek ze op zoek zijn en Ariel en Raeleen gaan op zoek naar het beste boek voor deze luisteraar. Een heel leuk concept waardoor ik erg veel nieuwe boeken heb gevonden die ik graag wil lezen (Gelukkig heb ik alle tijd van de wereld, right?).

Ik vind het dus erg leuk om naar deze podcast te luisteren. Ariel en Raeleen zijn heel gezellig, waardoor het bijna voelt alsof we gezellig op de thee zijn en aan het kletsen zijn over boeken. Ze hebben beide hilarische verhalen over boeken met gekke meet-and-greets, verhalen over booktube en de hilarische dingen die ze doen met en door hun boeken. Het is gewoon heel leuk om naar te luisteren.

Daarnaast vind ik het gewoon leuk om nieuwe boeken te vinden om te lezen. Er zijn een hele hoop boeken die ik heb gelezen, of in ieder geval op mijn te-lezen lijstje heb staan door deze podcast. Ik ben The Walk van Stephen King gaan lezen door deze podcast. The Memory Police van Yōko Ogawa en On Earth We’re Briefly Gorgeous van Ocean Vuong. Daarnaast staan All My Friends are Superheroes van Andrew Kaufman en The Name of the Wind van Patrick Rothfuss op mijn te-lezen lijst voor deze podcast. Ik wil gewoon nóg meer lezen door deze podcast.

Ze praten ook over veel verschillende boeken. Samen lezen ze een hele hoop genres. Ariel leest veel poëzie, terwijl Raeleen juist veel stripboeken leest. Maar daarnaast lezen ze ook Fantasy, Young Adult, New Adult, Romance, Science Fiction. Het is zo veel en omdat ze van ongeveer mijn leeftijd zijn is er echt veel dat mij echt aanspreekt.

Het grootste probleem wat ik zelf heb met deze podcast is iets waar ze niks aan kunnen doen. Dat is namelijk dat het allemaal Engelse boeken zijn die ze aanraden of waar ze over praten. Dat is logische natuurlijk, want het zijn Canadese meiden, dus ze kunnen niet echt gaan praten over Nederlandse boeken. Maar gelukkig heb ik daar tegenwoordig de nieuwe Hold My Book podcast voor van Joost van NerdyGeekyFanboy en Rosanna van The Queen of Geek. Maar daarover later meer.

Kortom. Books Unbound is een geweldige podcast om naar te luisteren. Zeker als je meer boeken wilt lezen en inspiratie op wilt doen over de boeken. Helaas raden ze alleen maar Engelse boeken aan (al zal veel ook wel weer vertaald zijn), maar het zijn wel veel verschillende boeken. En de gezelligheid van de podcast maakt ook veel goed. Echt een aanrader. Je kan de website van de podcast hier vinden.

Welke podcast luister jij graag? En waar haal jij je boekige aanraders vandaan? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder!