Ooit ervan gedroomd om schrijver/schrijfster te worden? Ik wel! Abigail Gibbs is het in ieder geval al gelukt, en zij was nog maar 18 toen haar eerste boek werd uitgegeven. Het eerste deel in De Duistere Heldinnen-reeks.

De serie heeft als belangrijk onderdeel de dimensies. In de boeken van Gibbs bestaan er meerdere dimensies die ongeveer gelijk zijn aan elkaar. Ze hebben in ieder geval allemaal mensen in zich. Wat verschilt is de andere wezens die er ook leven. In de dimensie waar Violet in leeft zijn er vampieren. En dat zijn geen lieve vampieren, zoals in Twilight, maar vampieren die ook echt bijten.

P6220407

Het eerste boek begint er mee dat Violet op een plein is, wanneer op dat moment een gevecht begint tussen mensen en vampieren. De vampieren zijn natuurlijk veel te snel, dus de mensen komen er niet levend vandaan. Behalve Violet. Violet wordt gezien door Kaspar Varn, de prins, en hij neemt haar mee. Zo komt Violet op een landgoed, maar ze heeft het daar helemaal niet naar haar zin. Ze moet niks hebben van die vampieren. En dan gebeuren er steeds raardere dingen.

Herfst, uit het tweede boek, is een Saliaan. Een Saliaan kan een soort toverkrachten gebruiken, waarvan ze de kracht putten uit de natuur. Salianen leven tussen de mensen, maar Herfst hoort er niet bij op school doordat ze een Saliaan is. Zelfs wanneer ze de school beschermt. En dan komt prins Fallon op school. Ook een Saliaan. En dan gebeurt er van alles.

De boeken zijn echt heel erg leuk. Het is super origineel hoe de wereld in elkaar zit. Het is een interessant idee van de verschillende dimensies, en ook hoe het verhaal zich ontwikkelt is super interessant. Ook de karakters zijn heel leuk, al zijn ze soms een beetje wispelturig. De mannelijke karakters zijn om bij weg te zwijmelen. Kaspar in het eerste boek is een beetje de bad guy, en dat is natuurlijk super aantrekkelijk. Fallon, het mannelijke personage in het tweede boek is juist heel lief en schattig. Echt om bij weg te dromen.

P6220404

Wat ik ook heel aantrekkelijk vond aan de boeken was de elegantie van de wereld. De paleizen, de grote landgoederen. Het is geweldig om te lezen over mensen in luxe baljurken en de prachtige gebouwen. Het is echt om bij weg te dromen.

Wat ik nadelig vond aan het boek was het wisselen van perspectieven tussen het eerste en het tweede boek. Uiteindelijk vond ik het zelf heel interessant om alles vanuit iemand anders oogpunt te zien en om ook mee te maken hoe het in een andere dimensie er aan toe gaat, maar het is wel een beetje ingewikkeld. Ik moest wel een beetje overschakelen. Bovendien ben je helemaal ingesteld op Violet en Kaspar als je aan het tweede boek begint en dan kan het een afknapper zijn als het opeens over andere personages gaat. Dit merkte ik in ieder geval bij veel van de recensies op Goodreads.

P6220412

Vooral het verhaal vind ik super leuk. Er zit een heleboel mysterie in het boek en ik ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat met Violet en Herfst. Ik ben alleen bang dat we nog even moeten wachten, want het boek zou uitkomen in 2015. Aangezien het nu al 2016 is ben ik bang dat er geen vervolg meer komt. Ik hoop dat deze angst overbodig is.