Ik geloof dat er veel bloggers zijn die hun blogs op een bepaalde manier managen. Er zijn verschillende manieren om dit te regelen. In je agenda, in een map op je computer, in het programma zelf. Ik maak gebruik van een notitieboekje. Het is een heel klein boekje, zodat het makkelijk is om hem mee te nemen. Op die manier kan ik hem overal mee naar toe nemen en kan ik op elk moment mijn ideeën opschrijven over een nieuwe blogpost of een ander idee dat ik heb voor mijn blog.

P6270426

Ik vind de opzet van het notitieboekje echt super fijn, maar ook super handig en makkelijk in gebruik. Wat ik doe is elke maand een kalender maken. Deze maak ik op een klein blaadje, waar ik de de data opschrijf. Op deze manier kan ik fouten makkelijk herstellen door gewoon een nieuw blaadje te pakken. Dan maak ik met een markeerstift de dagen een andere kleur waarop ik een blog heb ingepland, of waarop een blog online is gekomen. Zo heb ik duidelijk op welke dagen ik een blog heb gepost en of ik wellicht vaker of minder vaak een blog moet schrijven (al zal dat laatste niet zo snel gebeuren).

P6270416

Na het maandoverzicht maak ik notities voor nieuwe blogposts. Deze aantekeningen maak ik in de trein, tijdens college, in de bus of op andere momenten waarop ik geen laptop bij de hand heb en gewoon even snel mijn idee wil opschrijven. Dit doe ik vaak in steekwoorden, zodat ik goed kan zien wat mijn idee was op het moment dat ik de blogpost ga uitschrijven op mijn laptop. Bovenaan deze aantekeningen schrijf ik de datum waarop hij online is gekomen of waarop hij online gaat komen. Ook zet ik er een cijfer neer. Elke maand begin ik weer bij één. Deze cijfers schrijf ik ook in de maandkalender, zodat ik overzichtelijk kan zien wanneer welke post online is gekomen.

P6270418

Natuurlijk zijn er ook posts die ik meteen in mijn browser typ. Dat is bijvoorbeeld bij dit artikel het geval. Wat ik dan doe is dat ik hem links van de kalender in een lijstje zet. Deze posts hebben letters gekregen en ook deze zet ik in mijn maandkalender.

Deze manier van mijn blogposts overzichtelijk houden vind ik super handig. Het is overzichtelijk, het is leuk en het is makkelijk om bij te houden. Ik hoef ook niet lang te zoeken naar mijn aantekeningen en alles zit bij elkaar in één notitieboekje. Ik vind het geweldig, dus ik zal het waarschijnlijk nog lang op deze manier blijven doen.