Het is weer vrijdag dus ook weer tijd voor een nieuwe Friday Five. De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy en het thema van deze week is een originele: Boeken waar je een herinnering aan gekoppeld hebt. Dat kan van alles zijn, een herinnering van een vakantie, een moeilijk moment in je leven. Het kan van alles zijn. Het thema is bedacht door Paula van Bookbreak.

Vampire Academy – Richelle Mead

Een boek in een moeilijk moment in je leven, en mijn moeilijke moment is: een breakup! Hahaha. Nee, dit boek en deze serie was zo fijn toen het net uit was met mijn ex. Want ik had het moeilijk en in dit boek zit een sexy jongen en geweld met vampiers. Echt precies wat ik nodig had op dat moment. En het is gewoon sowieso een heel goed boek over een wereld met dhampirs en moroi. De dhampirs worden opgeleid om de moroi te beschermen. Ze leren allebei op een vampierschool. Het is heel cool en ik ga deze serie zeker nog een keer lezen.

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Aan dit boek heb ik vooral hele grappige herinneringen. Ik lees niet vaak dezelfde boeken als mijn moeder, maar deze hebben we wel allebei gelezen. En ondanks dat het boek van mij is heeft mijn moeder hem eerst gelezen. Toen ik haar vertelde over een bepaalde scène in het boek, moest ze heel hard lachen. Ik wist toen nog niet waarom, maar later werd er nog weer terug gegrepen op die scène op een hele grappige manier. Het was fijn om dit boek met mijn moeder te delen. Verder is het boek gewoon heel grappig. Een meid die houdt van make up en feestjes komt in een studentenhuis vol nerds terecht. Het is een heel leuk boek.

The Lightning Thief – Rick Riordan

Mijn lievelingsserie van mijn lievelingsschrijver. Daar moeten wel goeie herinneringen aan zitten en dat is zeker waar. Mijn Grieks docente van de middelbare school heeft dit boek aan me aangeraden. Ik heb hem meteen opgehaald en de rest is geschiedenis. Want wat een rit is dit geweest. Naast de herinnering aan mijn Grieks docente heb ik de ervaringen met dit boek kunnen delen met een goeie vriendin van mij. Wat hebben we gelachen over bepaalde passages.

Fangirl – Rainbow Rowell

Over dit boek heb ik niet per se herinneringen van toen ik het las, maar vooral van toen ik het kreeg. Ik studeerde destijds in Nijmegen en volgens mij had ik net mijn propedeuse in ontvangst mogen nemen. Mijn ouders kwamen natuurlijk langs en toen we weer terugreden naar huis zijn we bij een boekenwinkel in Zwolle geweest die was gemaakt in een kerk. Ik was in de wolken toen mijn ouders me zeiden dat ik een boek mocht uitkiezen. En toen heb ik dit boek gekozen. Heel blij mee en ik heb hele fijne herinneringen aan die dag. En Fangirl is ook gewoon een super boek over een meid die houdt van verhalen schrijven en leert om iets nieuws te schrijven wat geen fanfictie is.

Dracula – Bram Stoker

Dracula heb ik gelezen tijdens een zomervakantie in Oostenrijk. Ik herinner nog dat ik heerlijk aan het zwembad lag te lezen over duistere kastelen en gevaarlijke vampiers. Wat een wereld van verschil was dat. Het was een grappige ervaring om steeds te wisselen tussen het heerlijke zonnige weer en het duistere boek.

En dat was mijn Friday Five van deze week. Ik vond deze erg leuk, al moest ik heel goed nadenken over de boeken. Het blijkt dat ik niet veel specifieke herinneringen heb aan boeken. Wil je nu meer herinneringen van anderen lezen of wil je meer boeken vinden? Lees dan ook de volgende blogs. Deze bloggers doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)