Een nieuwe Friday Five is je scherm binnen komen rollen. Met weer een nieuw boekig thema en meer boeken om te lezen! De Friday Five wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. En we zijn weer bij letterthema’s aangekomen. Nu de namen van auteurs en dus beginnen we aan het begin van het alfabet. De letter A!

Little Women – Louisa May Alcott

Little Women heeft mij heel erg blij verrast. Het gaat over een gezin met vier meisjes. Ze hebben alle vier hele andere karakters, maar ze zijn zo leuk en lief samen. De meisjes waren vroeger rijker, maar nu is hun vader weg naar de burgeroorlog en zijn ze alleen thuis samen met hun moeder. Het was zo’n mooi boek om te lezen met Jo, Beth, Meg en Amy. Ik ga het boek zeker nog een keer lezen, maar ook snel een keer een van de films bekijken.

Under the Jewelled Sky – Alison McQueen

Under the Jewelled Sky vond ik ook een heel mooi boek, maar het was wel een heel ander boek. Het gaat over Sophie, die jaren later terugkomt naar het land waar ze jaren is geweest met haar ouders, terwijl haar vader als dokter werkte voor de maharaja. Het land is natuurlijk India. Wanneer ze terugkomt komt ze oog in oog te staan met haar verleden en de pijn van alles wat daar is gebeurd. Het is een mooi boek, een tranentrekker. Ik vond het heel fijn om de cultuur van India voorbij te zien komen en ik vond het mooi om ook het verschil te zien tussen voor en na de deling van India.

Het Verhaal van de Dienstmaagd – Margaret Atwood

Het Verhaal van de Dienstmaagd is ook al zo’n heftig boek. In tegenstelling tot Under the Jewelled Sky gaat dit boek juist over een mogelijke toekomst. Een toekomst waarin vrouwen geen rechten meer hebben. Geen bankrekening mogen hebben, niet mogen werken en een wereld waarin sommige vrouwen speciaal bij een gezin komen om kinderen te verwekken voor de bewoners. Het is een interessant boek, maar ook verschrikkelijk. Ik wil zeker wel het tweede deel lezen, want ik ben heel benieuwd naar hoe het verder gaat.

Dagboek van een Geisha – Arthur Golden

Dagboek van een Geisha is het verhaal van Chiyo. Ze wordt op jonge leeftijd verkocht aan een Geisha huis je leeft met haar mee, terwijl ze ouder wordt. Ik vond het zelf heel interessant om te lezen. Geisha’s is een ding waar ik nog weinig over weet, en ik vind het altijd interessant om meer te leren over andere culturen. Het verhaal van Chiyo is grillig, maar tegelijkertijd is het boek stiekem best goed verlopen. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd. De vrouw op wie het verhaal is gebaseerd schijnt niet helemaal tevreden te zijn over de weergave, dus ik ben nog steeds benieuwd en ik wil er zeker meer van weten. Maar een heel interessant boek, een aanrader!

Pride and Prejudice – Jane Austen

En dan hebben we nog: “It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.” Een van de meest bekende eerste zinnen uit boeken. Een verhaal van een gezin en het verhaal van vrouwen die misschien wel en misschien niet op zoek zijn naar een man. Met Elizabeth Bennet in de hoofdrol. En natuurlijk met Mr. Darcy als love interest. Heerlijk boek en ik vond het heel fijn om te lezen. Ik vond het natuurlijk weer interessant om te leren over andere culturen en andere tijdperken.

En dat was mijn Friday Five van deze week. Ben je nou op zoek naar allerlei boeken waarvan de namen van de schrijvers beginnen met de A? Lees dan ook de andere blogs hieronder, want daar ga je geheid meer vinden.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)