Een nieuwe Friday Five op de vrijdag! Deze week hebben we weer een letterboek, of ja, we zijn sinds een paar weken overgegaan op letterauteurs. Deze week dus een lijstje met auteurs waarvan de naam begint met een C. De Friday Five is een rubriek die wordt georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Veel leesplezier!

Kiera Cass

Kiera Cass is de eerste schrijfster waar ik iets over wil vertellen. Kiera Cass heeft namelijk een serie geschreven die ik helemaal verslonden heb: De Selectie serie. Dit is een serie die begint met een oproep aan alle vrouwen van een bepaalde leeftijd om je aan te melden voor de Selectie. Een datingserie waarin de prins op zoek gaat naar zijn vrouw. Het wordt allemaal gestreamd naar tv en de hoofdpersoon wil natuurlijk winnen, of niet. Het is een geweldige serie met veel spanning en actie en tegelijkertijd liefde en drama. Heel leuk en glittery, want de passages over de jurken en de bling-bling vond ik natuurlijk ook heel cool. Kiera Cass is een hele goede schrijfster, vind ik zelf, en ik ga meer boeken van haar lezen als ik er ooit de tijd voor vind.

Ernest Cline

Ernest Cline is de schrijver van een ander cool boek dat ik ooit heb gelezen. Het idee achter dit boek vond ik al geweldig. Ready Player One, het boek waar ik het over heb, speelt zich namelijk voor een groot deel af in een game, een echte virtual reality game. Dat klinkt gewoon super cool toch! Ik ben heel benieuwd of een realiteit waarin we allemaal voor een groot deel in virtual reality kunnen leven ooit waarheid kan gaan worden. In dit boek looft de maker van het spel een prijs uit voor degene die de easter eggs in zijn wereld vindt. En wat win je? De eigenaar worden van het spel. Alles erven van deze man. Klinkt cool, maar helaas zijn er zat mensen uit op deze prijs, en niet iedereen heeft het goede met andere mensen voor…

Oh en het tweede boek is ook uitgekomen!

Eoin Colfer

Eoin Colfer is nog een bekende schrijver van wie de naam begint met een C. Eoin Colfer is vooral bekend van de Artemis Fowl serie. De serie waarin de supergeniaal criminele jongen er achter komt dat elfen echt bestaan. En andere wezens. En een hele andere wereld. In het eerste boek komen Artemis Fowl en de elfen komen tegenover elkaar te staan. Ik weet niet hoe dit in de rest van de boeken is, maar daar wil ik zeker een keer achter komen. Ik heb nog aardig veel boeken op mijn to-read lijstje staan, maar de rest van deze serie komen daar ook zeker op voor.

Katie Coyle

Katie Coyle heeft een heel interessante duologie geschreven over het einde van de wereld. Of in ieder geval het idee van het einde van de wereld, want is dit het einde van de wereld? Of niet? In het eerste boek, Vivian Apple at the End of the World komt Vivian er achter dat haar ouders allebei zijn verdwenen via een gat in het dak. Ze waren allebei onderdeel van een sekte die aangaf dat het einde van de wereld er aan zat te komen. Is dat dan nu eindelijk begonnen? Wat is er gebeurd? Vivian gaat het uitzoeken en dat belooft een interessante en allicht wat gevaarlijke road trip te worden.

Cassandra Clare

Niet één C, maar 2 C’s! Dan is het sowieso belangrijk dat ik deze schrijfster benoem. Cassandra Clare is namelijk een schrijfster van verschillende bij elkaar horende series die ik helemaal fenomenaal vind. Dan heb ik het natuurlijk over de Shadowhunters serie! Sommige mensen vinden dat deze serie wat uitgekauwd is, vooral omdat er zo veel series in dit universum zijn verschenen, maar ik vind de wereld en de verhouding tussen de verschillende series zo goed in elkaar zitten. Ik houd er van dat er in veel boeken knipoogjes zijn naar de karakters in andere series en ik vind het gewoon fijn om elke keer weer terug te komen in deze wereld. Ik heb nog niet alle series gelezen, maar ik ga hier zeker mee verder.

En dat waren vijf auteurs waarvan de naam begint met een C! Dankjewel voor het lezen en laat me vooral weten welke boeken van dit lijstje jij hebt gelezen of van plan bent te lezen! Ik wil meer weten over wat jullie favoriete boeken zijn, dus schroom niet om hieronder een reactie achter te laten.

Willen jullie nou nog meer boeken vinden? Kijk dan ook op de volgende blogs. Deze mensen doen namelijk ook mee aan de Friday Five.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)