Ja, ik weet het. Het is een dinsdag en er komt een Friday Five online. Maar ik kan het uitleggen. Ik heb een tijdje geleden zelf dit onderwerp bedacht en ik vond het zo cool dat Joost van NerdyGeekyFanboy deze heeft ingepland voor een paar weken geleden. Echter was die week nogal hectisch en daarom lukte het mij niet om deze voor die week te schrijven. Maar omdat ik het een leuk onderwerp vind en ik er zelf graag iets over wilde schrijven, heb ik bedacht om deze maar ergens tussendoor te doen. Dus daarom deze week! Blogervaringen die ik nog zou willen hebben.

Naar een boekenevenement gaan

Ik ben zelf nog wat zenuwachtig om coole dingen gaan doen waar andere mensen bij zijn. Want andere mensen zijn super eng, natuurlijk en wat nou als ik iets vreemds doe, waarom iedereen mij uit lacht. Dat is natuurlijk onzin, maar het houdt me nog steeds tegen om naar een boekenevenement te gaan waar allerlei andere bloggers zijn. Maar toch lijkt het me heel cool om een keer op zo’n evenement te zijn. Yalfest, het Best of YA event, maar ook boekpresentaties, workshops, locale evenementen en natuurlijk speciale evenementen waar je schrijvers ontmoet. Het lijkt me allemaal zo leuk en interessant en ik leer graag nieuwe mensen kennen, maar het klinkt ook allemaal zo spannend. Ik ga het toch maar een keer dan. Maar nu is er een pandemie hè, dus ik stel het nog maar even uit.

Auteurs ontmoeten

Deze heeft voor een deel ook te maken met het onderwerp van hierboven, maar toch vind ik het belangrijk genoeg om nog een keer apart te noemen: ontmoeten van auteurs. Want het is erg cool om coole boeken te lezen, maar wat óók een geweldige ervaring is, is het ontmoeten van de geweldige auteurs achter deze boeken. Zeker als het boeken zijn die je hebt verslonden, voor mij onder andere de boeken van Rick Riordan, Cassandra Clare en Richelle Mead, maar dit lijstje is super veel langer dan dit. Die auteurs ontmoeten, dan zou ik echt uit mijn dak gaan, fangirlen als ik weet niet wat. Het lijkt me zo leuk en daarom moet het natuurlijk een apart kopje hebben in het lijstje voor blogervaringen die ik nog wil hebben.

Gevraagd worden om coole boeken te recenseren

Mijn blog is nog niet zo heel erg groot. De marketing laat waarschijnlijk nog een beetje te wensen over en daarom is het niet heel raar dat ik niet word overstelpt met vragen van uitgeverijen om boeken van ze te recenseren. Toch lijkt het me heel cool om groter te worden in het bloggen, waardoor ik meer van deze vragen krijg. Leuke boeken lezen, deze gratis krijgen voor een eerlijke recensie en daarmee andere mensen enthousiasmeren om het boek te lezen, dat klinkt me als muziek in de oren. En het zou ook gewoon laten zien hoe ik gegroeid ben met mijn blog.

Een band opbouwen met andere bloggers

De boekenbloggerwereld in Nederland is voor mijn gevoel best wel hecht. Ik weet niet hoe het nu is, maar een aantal jaren geleden zag ik zo veel bloggers samen komen bij events. Volgens mij waren er zelfs een paar die met elkaar naar een evenement in Londen gingen. Daar sta ik voor mijn gevoel dan een beetje naar te kijken van een kilometer afstand. Er zijn waarschijnlijk genoeg redenen voor dat ik daar niet tussen zit. Waarschijnlijk heeft het weer met de marketing te maken. Actiever zijn op Twitter en Facebook. Meer reageren op blogs van anderen. Dat zal allemaal vast wel helpen. Maar ik zou zo graag me thuis voelen in de boekenbloggerwereld. Gezellig met andere boekenliefhebbers kletsen. In appgroepen zitten en praten over belangrijke dingen in de boekenwereld. Met mensen afspreken. Volgens mij zijn er ook heel veel super aardige bloggers en kan ik me er heel erg thuis voelen. Als ik er tussen weet te komen in ieder geval. Ik ga mijn best doen.

Een uitnodiging krijgen voor een rondleiding ergens in de boekenwereld

Naast blogger ben ik ook schrijfster. Ik houd van verhalen schrijven, ideeën bedenken voor verhalen, een wereld en een scala aan personages uitdenken en die op het papier tot leven laten komen. Dat zorgt er ook voor dat ik erg geïnteresseerd ben in de boekenwereld. Hoe loopt het proces van een idee van een schrijver, via een uitgeverij en een drukker naar de boekenwinkel? Hoe gaat het er aan toe bij een uitgeverij? Hoe komt een boek tot stand? Allemaal vragen waar ik graag antwoord op wil hebben en dan het liefst eerstehands, met mijn ogen, in de wereld zelf. Klinkt cool toch. En stel je eens voor dat je in een drukkerij staat en al die boeken gemaakt ziet worden. Ik krijg er hartjes van in mijn ogen, net als bij die emoticon.

En dit was de Friday Five van deze… dinsdag. Als het goed is komen de volgende Friday Fives wel gewoon weer op hun normale vrijdag. Wil je nou nog meer boekige blogs lezen, kijk dan vooral verder op mijn website. Of ga naar de volgende blogs. Deze mensen doen ook mee aan de Friday Five en als je een paar weken terug gaat kom je mogelijk dit zelfde onderwerp tegen. En zie ik dan jou aanstaande vrijdag weer?

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)