Deze week weer een Writing Wednesday op woensdag! Want morgen, 1 juli 2021, begin ik weer met een nieuwe CampNaNoWriMo. CampNaNoWriMo is de zomerversie van de National Novel Writing Month. De normale National Novel Writing Month vindt plaats in november. Dat is een maand waarin ik en vele anderen proberen 50.000 woorden in de maand te schrijven voor een roman. Voor sommige mensen is dat nog steeds niet genoeg en daarom wordt er ook een “kamp”-versie georganiseerd in april en juli. In deze maand kan iedereen zelf een doel stellen. Ook het format kan anders zijn. 30 gedichten, 10.000 woorden in verschillende short stories, 1000 minuten editen, van alles kan en dat maakt dat ik de kampversies ook altijd heel leuk vind.

Ik hoor je al vragen, maar Rianne, wat is dan jouw doel? Nou, ik ben van plan om de gaan vertalen. Hahahaha. Nou ja, vooral vertalen en herschrijven tegelijk. Ik heb een tijd geleden een best cool piratenverhaal geschreven. Ik ben er nog steeds heel blij mee en ik wil dus verder gaan met het klaarmaken en uitbrengen van het verhaal. Toch vond ik het destijds een goed idee om het verhaal volledig in het Engels te schrijven. Dat vond ik erg leuk, maar Engels is niet mijn moedertaal, dus als ik er echt iets mee wil doen heb ik denk ik meer kans in het Nederlands. Dus Rianne gaat het maar weer vertalen naar het Nederlands. We moeten toch onszelf weten bezig te houden, toch? (Dit is niet waar. Rust is belangrijk. Vergeet dat niet!)

Ondertussen probeer ik natuurlijk ook wat dingen te herschrijven. Tijdens het vertalen bedenk ik me dat er bepaalde passages veranderd moeten worden of zelfs verwijderd kunnen worden. Ik maak scheve zinnen recht en ik zorg ervoor dat alles nog beter uit de verf komt. Daarnaast zet ik ook meteen de grotere aanpassingen op papier. Aantekeningen van wat ik zou willen aanpassen en toevoegen, zodat dit eigenlijk ook meteen een soort van eerste lezing is voor een edit-ronde. Veel vliegen in een klap slaan du

Ik ben al begonnen met dit herschrijven, dus ik ga niet het hele verhaal herschrijven in een maand. Ik heb nu nog iets van 19.000 (Engelse) woorden te gaan om te herschrijven, dus ik heb mijn doel voor juli op 20.000 woorden gezet. Alles wat er overblijft kan ik dan gebruiken om alvast te beginnen met het schrijven van de toe te voegen scènes, zodat ik hopelijk snel een full-fledged versie heb. Ik heb er echt veel zin in om hier in juli mee aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik ook nog twee weken vakantie, dus ik ga er vanuit dat het helemaal goed gaat komen.

Zie ik jullie nog terug in juli? Laat me weten of je ook schrijfdoelen hebt voor juli! En hebben jullie ooit meegedaan aan een NaNoWriMo? Tell me!