Mijn vakantie is helaas bijna afgelopen, maar we hebben nog wel tijd voor een nieuwe Friday Five. De Friday Five is een boekige lijstjesrubriek georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week ligt weer in de letter regio, namelijk Auteurs waarvan de naam begint met een E. Het lijstje van mij kun je hier lezen!

10 Blind Dates – Ashley Elston

Als eerste heb ik een grappig en licht boek op mijn lijstje staan. Dit boek gaat over Sophie die, nadat de relatie met haar ex-vriendje uit gaat, de kersttijd doorbrengt met haar familie. De gehele familie heeft ideeën over wat Sophie nu moet doen, en zo komt het idee van de 10 blind dates naar boven. Een aantal familieleden bereiden een blind date voor voor Sophie, zodat ze nieuwe “leuke” jongens kan ontmoeten. Niet alle jongens zijn even leuk of tactisch, wat het een heel grappig verhaal maakt. Maar daarnaast is het einde ook heel schattig. Een heerlijk rustig en chille leeservaring waar ik erg van heb genoten.

Ready Player One – Ernest Cline

Het tweede boek is een heel bekend boek, namelijk Ready Player One van Ernest Cline. Dit boek speelt zich af in een futuristische wereld, waarin veel mensen in een virtuele wereld leven. Iedereen speelt het spel waarbij je een avatar hebt. Er zijn plannen om er scholen op te starten, zo veel kan in het spel, dat sommigen helemaal niet meer naar buiten hoeven. De maker van het spel heeft echter een wedstrijd bedacht. Degene die de easter egg in het spel vindt erft zijn vermogen, inclusief het spel. En natuurlijk wil Wade, de hoofdrolspeler, dat voor elkaar krijgen. Helaas is hij niet de enige.

The Miseducation of Cameron Post – Emily M. Danforth

Cameron Post haar ouders overlijden plotseling in een auto-ongeluk, waardoor ze bij haar conservatieve tante en grootmoeder moet gaan wonen. Daar is het saai en ze kan de plek maar moeilijk hebben. Totdat Coley Taylor in het dorp komt wonen en er een vurige vriendschap start. Helaas is haar tante bereid om hier een stokje voor te steken met als doel haar te fixen.

Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar het klinkt als helemaal up my street. Het is een boek over liefde in een saai dorpje met naar mijn idee interessante karakters. Ik ben heel benieuwd hoe dit boek gaat zijn, al staat deze al een hele tijd op mijn te-lezen lijst.

The Hundredth Queen – Emily R. King

Helaas had ik niet zo veel gelezen boeken van auteurs waarvan de naam begint met een E (of ik heb er al veel te vaak over gepraat), dus nu nog een boek dat ik nog niet heb gelezen. Hij staat echter wel hoog op mijn te-lezen lijst. The Hundredth Queen gaat over Kalinda, die uit haar plaats in de weesafdeling van een tempel wordt gerukt om mee te doen aan een wedstrijd om een van de 99 vrouwen te worden van de rajah, of een van de courtisanes te worden. Het is een gevecht tot de dood, wat heel overdreven klinkt. Natuurlijk wil je niet dood, maar Kalinda heeft een mogelijkheid om te ontsnappen. Iets met magie? Ik ben in ieder geval geïntrigeerd, dus ik ga deze maar snel wat hoger op mijn lijstje zetten.

Touch of Frost – Jennifer Estep

Dit is nog een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar deze wil ik wel heel graag lezen. Hij klinkt namelijk echt super stoer! Het gaat over Gwen Frost, die naar Mythos Academy gaat, een school van mythes, magie en slimme krijgerleerlingen. Ik bedoel, dat klinkt al super cool toch? De hoofdpersoon klinkt dan ook als een stoere vrouw, en daar word ik al helemaal blij van. Verder is er iemand vermoord, is er een magisch artefact gestolen die een Chaos War kan ontketenen (whatever that may be). Ik ben in ieder geval erg enthousiast, dus deze staat hoog op mijn te lezen lijst.

En dat was mijn lijstje van deze week! Hopelijk zijn er volgende week meer boeken die ik wél heb gelezen. Ik hoop jullie in ieder geval volgende week weer tegen te komen, hier op mijn blog. En nu snel van het laatste restje van mijn vakantie genieten.

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)