Op 30 juni vertelde ik jullie dat ik deze maand mee ging doen aan CampNaNoWriMo, een schrijfevent voor heel de maand juli. En ik ben blij jullie mede te delen dat ik inderdaad bezig ben met deze uitdaging. Mijn doel was om deze maand mijn hele piratenverhaal te vertalen naar mijn fijne moedertaal en om tegelijkertijd te editen, te spelen en extra scènes te schrijven en te bedenken. Hiervoor had ik bedacht op 20.000 woorden te willen komen. Daar ben ik nog niet, maar ik ben zeker lekker bezig.

Ik zit op het moment van schrijven (dinsdag) op 13.570 woorden. Ik loop iets achter, voornamelijk omdat ik tijdens mijn vakantie in Groningen en Enschede niet heb geschreven, gewoon helemaal niet. Ik had mijn laptop wel mee, maar ik had gewoon andere dingen te doen. Zoals van de stad genieten, lekker eten en vooral lekker uitrusten. Dit was ook wel gewoon goed te doen, want ik heb nu nog een aantal vrije dagen waarin ik makkelijk die laatste paar duizend woorden kan schrijven.

De eerste paar weken gingen ook gesmeerd. Ik liep een aantal keer achter, maar het voordeel van een vrij laag woordendoel is dat het ook makkelijk weer in te halen is als ik een dag vrij ben. En het verhaal loopt ook gewoon lekker. Ik heb goede ideeën, ben enthousiast over mijn verhaal en ik merk gewoon dat mijn verhaal beter en beter wordt. Ik kijk dan ook rijkhalzend uit naar het moment dat ik dit coole verhaal aan mensen om mij heen kan laten lezen. Soms sta ik te springen van plezier of zie je de glinstering in mijn ogen van mijn enthousiasme. Ik word hier gewoon zo blij van.

Dus mijn doel voor de aankomende week is om de laatste scènes te vertalen en om te beginnen met de scènes die ik wil toevoegen. Er is nog genoeg te doen aan dit verhaal, dus de eerste echte draft gaat nog niet af zijn deze maand. Er moeten vast nog wel een aantal scènes bij, want er zijn nog zoveel ideeën die het verhaal levendiger en echter zouden maken. Maar ik ben enthousiast en ik ga nu dan ook nog enthousiast weer verder. Zie ik je volgende week bij de eindstreep?